„В днешно време изключително бързо се променят модните тенденции и през всеки сезон модата търпи промени в изключителна динамика. Създаването на обувки и чанти е изключително сложен процес. За създаването на една обувка има 28 операции“, коментира модният дизайнер от Кърджали Надежда Тодорова, която гостува в развлекателно-информационното предаване „Следобед с БСТВ“ на Българска Свободна телевизия (БСТВ).
Надежда Тодорова е творчески директор на собствения си бранд „Nadit&NADIT“. Работи върху различни интерпретации на модели и десени. Това е възможност да твори, рисува и разказва по различен начин новите сезони на колекциите на бранда.
Пред камерите тя разказа за новаторските си идеи и решения в областта на модния дизайн. Пред зрителите тя показа създадени от нея уникални образци на обувки, шал, връхна дреха и разработки на пъстроцветни десени за платове.
Надежда Тодорова разказа как се „ражда“ един модел обувки и показа няколко модела, разработени от нея. Разкри, че от идеята до завършения продукт протича един мащабен процес, свързан с работата на много хора. Нужна е дизайнерска концепция за изграждане и рисуване на скици, както и за определяне и създаване на материалите, реализация, проби, подготовка и накрая готовият продукт.
Сподели още, че често в дизайнерската ѝ работа помощник е малката ѝ дъщеря, която в момента учи в училище по изкуствата в Италия.
Модният дизайнер сподели още, че моделите, които разработва развиват желанието за живот и придавайки смисъл на всеки неин ден. Колекциите са изпълнени със съдържание и пъстри цветове. По думите ѝ всеки неин модел разказва история, изпълнена с цветни мечти. Има натрупан дългогодишен опит и контакти сред самите производители на платове, кожи, обувки и чанти.
За нея модата е прекрасна част от нашето битие и тя трябва да се прави и да се носи с удоволствие.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.