Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кърджали посрещна ученици и учители от Словакия, Хърватска, Румъния и Италия. Поводът - проект по Програма „Еразъм“+, Ключова дейност 2, „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти за „Партньорства за училищен обмен“.
„Проектът се казва „Търсим бъдещи олимпийски звезди“. Основната идея е да възпитаме децата да се хранят здравословно и да спортуват. Да успеем да ги мотивираме децата да обръщат по-голямо внимание на това как се хранят, какво ядат, да бъдат по-активни физически, не само в часовете по физическо възпитание, а и извън тях“, посочи координаторът по проекта Илияна Стоянова.

Първото, което бе показано на гостите, бе коридорът, реновиран по проекта - карта с държавите партниращи си по него и табла с информация за всяко едно от училищата в съответната държава. Официалното откриване бе в актовата зала. Там, възпитаниците на домакините бяха подготвили богата музикална програма.
Гостите имаха възможност да се запознаят с интересни факти за страната и в частност за Кърджали. След това разгледаха самото училище, класните стаи, двора и дори се възползваха от спортните съоръжения. Това, което ги впечатли, бе сградата на училището.
Представителите на всяка държава посадиха в двора на училището по едно дръвче.
По-късно учениците се включиха и в организираните спортни мероприятия. Днес, те показаха умения по бързо ходене, а през утрешния ден ще се съревновават в дисциплината „Бягане на дълги разстояния“.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.