„За никого не беше изненада, че в Кърджали кандидатът на ДПС Хасан Азис спечели от първи тур с 24% преднина пред втория - от ГЕРБ“ - това анализира „Капитал“, може би единственият оцелял сериозен национален вестник у нас.
С изключение на социолозите, които в изборната нощ се опитваха да бъдат интересни, но екзитполовете им бяха продукция а ла „гледаме на боб“ (ще преглътнем манипулациите по отношение на Кърджали, защото в Пловдив беше още по-батак социология - някаква агенция „Тренд“ цяла нощ обясняваше как Дани Каназирева отива на балотаж, а на сутринта се оказа, че това е Славчо Атанасов), всичко за Кърджали беше ясно още 13 септември, когато консултациите в „Сарая“ родиха новината: Доган избра Хасан Азис за последен мандат!
Изборите бяха на 13 септември, 27 октомври беше просто протоколен ден.

В края на октомври 2023-та инж. Хасан Азис ще предаде символичния ключ на града край Арда на този, когото още от утре трябва да започне да подготвя за следващ кмет на община Кърджали. Така да го моделира, че поне година преди края на последния хасанов мандат, да се знае името на следващия кмет.
Разбира се, ако дотогава не се появи политическа алтернатива за избирателите в община Кърджали, особено за електората в селата. Или пък друга формация не изненада ДПС с по-харизматичен кандидат.
С това си поведение опонентите на ДПС в Кърджали не вредят, а по-скоро помагат на Движението да печели лесно изборите в Източните Родопи, дори когато има видимо недоволство в средите и на етническите турци, и на българомохамеданите, че и артък много избиратели на гурбет. Сиреч, твърде нищожна е вероятността за колективната алтернатива.
Възможен ли е по-силен кандидат от кандидата, подготвен от Хасан Азис? Трудна работа. Също минимален процент на вероятност за реална поява на силна фигура, с талант да привлича резерви, като се направи един бърз полет над партийните активисти.

Хасан Азис трябва да подготви следващия кмет на Кърджали. И това не е някаква авантюра, чиито мащаби могат да се окажат нездравословни за хората, които стоят зад този сценарий. Задължително е. Заповед на Ахмед Доган.
Изпълнението, стъпка по стъпка, трябва да започне още с клетвата на 8 ноември. Всъщност, около половин час преди началото на първото заседание на новоизбрания Общински съвет!?
(Следва)
Кой е фаворитът на Хасан Азис – четете тук
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/11/19 09:24

    Доган ако мисли мажоритарно Ферди Мурад е най-точния човек хората го познават като благотворителна личност.
    Кой знае може да е вариант жена,но такава фигура в кърджалийската ДПС женска организация не виждаммм

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/11/19 09:30

    Ферди Мурад хората не дели на християни или мюслюмани винаги уважава празниците. ДОГАН ага набери хора като този млад

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/11/19 12:53

    Ако селяните и селата в и около Кърджали продължат да гласуват етнически,нищо добро не ни чака..Започваме сериозно да изоставаме икономически,социално и т.н.от другите части на България...

    ОтговорИзтриване
  4. Сезгин Бекир е точният човек,интелигентен и образован млад човек...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.