Разтревожени граждани от най-големия ардински квартал „Изгрев“ негодуват срещу изграждането на Базова станция за мобилна комуникация. Съоръжението е предвидено да се разположи в непосредствена близост до детска площадка и жилищните сгради и ще представлява риск за живота и здравето на живеещите в квартала. В тази връзка десетки жители от квартала дойдоха в заседателната зала на общината, за да се срещнат с представители на мобилния оператор А1 и да намерят оптималния вариант за ситуацията. На срещата присъстваха цялото ръководство на общината, начело с кмета инж. Изет Шабан, регионалният мениджър oтдел „Корпоративни клиенти и държавни структури – Южна България“ към мобилния  оператор А1 инж. Стоян Крушев, главният архитект на община Ардино арх. Станислав Луков.

Хората заявиха, че кварталът им ще бъде засегнат от антените, които ще излъчват микровълново електромагнитно лъчение и това ще наруши жизнената им среда. Настояват да се спре незабавно изграждането на приемно-предавателната станция, както и за спешни промени в действащото законодателство, които да забранят монтирането на базови станции в близост да населени места. Те уточниха, че около 100 души вече са се подписали срещу спирането на строителството на базовата станция.
Кметът инж. Изет Шабан заяви, че не трябва да се изграждат съоръжения, които са вредни за здравето на хората и не се искат от населението. „Заставам твърдо на страната на гражданите и техните искания. Незабавно трябва да се преустанови строителството на базовата станция и заедно с представителите на мобилния оператор А1 да се търси вариант за решаването на проблема“, категоричен бе инж. Изет Шабан.
Регионалният мениджър на мобилния  оператор А1 инж. Стоян Крушев увери разтревожените жители на квартал „Изгрев“, че лично ще съдейства в най-близко време да се проведе съвместна работна среща с ръководството на община Ардино и гл.инженер на А1 и неговият екип. „Нека на тази среща да се излезе с такова решение, което да удовлетвори желанието и исканията на гражданите и да бъде полезно, за да се подобри обхватът на мобилния оператор в града“, заяви инж. Крушев.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/11/19 14:56

    Поздравления за кмета на общината Изет, че застана зад своите съграждани

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/11/19 14:57

    Поздравления за всички включили се в протеста и подписката срещо изграждането на "КУЛАТА"

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/11/19 14:57

    Благодарности на Нили за реакцията.Браво гордеем се с теб

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/11/19 15:00

    "Заставам твърдо на страната на гражданите и техните искания"- За това Ви гласувахме довереи за да ни защитавате.Благодаримм на Вас г-н Шабан и Сезгин Байрямов!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/11/19 15:03

    инж. Крушев да несмее да изгражда каквото и да били в Изгрев, защото 75% от жителите са ловджии и притежават разрешително за оръжие. "Така ли иначе кулата няма да оцелее". По добре мирно да нестроите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/11/19 21:32

      Привет, нека да построят хората, инж. Крушее го каза: това струва над 200 000лв, те ни го правят за нас, а вие протестирате, че не искате. Много от вас не знаете даже какво искате и какво да питате, четете от някакви си шсно сайтове инфо и яруууш облъчване. Няма такова нещо, забелязах поне 10човека от днес които лично са ми казвали, че искат да има по добър обхват в общината

      Изтриване
  6. Анонимен12/11/19 15:07

    Ами който им е помогнал да кацнат в паслар...сега да си ги изпрати...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/11/19 15:44

    Много хора подценяваха изет но ето на защитава своитте съграждани и на всичкото от горе ще положи цялостен асвалт на две възлови улици в Изгрев. Продължавай така кмете

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/11/19 23:54

      Кулата ще се построи все някъде и те ще си вземат процентите вие все пак им се радвайте. Защитава ги заради подписка та.

      Изтриване
  8. Анонимен12/11/19 17:40

    Абе кмете. Нали вие искате там да има изградена такава станция. Сега какво мрънка те и обвиняват хоратс

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/11/19 19:15

    Теренът е общински. Този оператор не е отишъл самичек да се настани на това място и да изгражда "кула"! Някой му е разрешил без да пита хората от квартала. Инжинер Изет Шабан да не усуква нещата, а като стопанин на общинските земи категорично и веднага да спре това строителство-това е в неговите правомощия! Ясно е, че предишният кмет е позволил това безобразие... Изет Шабан е обещал преди изборите на жителите на този квартал да реши проблема с "кулата"! Сега е длъжен веднага да спре това строителство а да не усуква нещата като фитил на газова лампа... Шабан действай твърдо иначе още в началото ще започнеш да губиш доверие... Хората за това те избраха, а не да се прравиш на яйлама!...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/11/19 21:10

      След няколко месеца, ще има основание да му се търси сметка, да му се задават въпроси, но днес е рано, колкото и това да не устройва някой.

      Изтриване
    2. Анонимен13/11/19 12:27

      След няколко месеца кулата ще е построена-каква отговорност ще му търсиш при свършен факт! Тогава трябва направо да гхо съдим, и това може да стане!...

      Изтриване
  10. Анонимен12/11/19 19:50

    Как може да сте толкова наивни!?!?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/11/19 20:48

    то бива театри, ама ...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/11/19 05:22

    В село ФОтиново над Детска градина Слънце има антени на интернет предаватели каква е вината на тези малчугани.Явно някои мълчат....

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/11/19 05:22

    В село ФОтиново над Детска градина Слънце има антени на интернет предаватели каква е вината на тези малчугани.Явно някои мълчат....

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/11/19 10:27

    Общината не се бори за вашето здраве ...
    Искат обещетение от А1 ......
    За собственни облаги това е всичко
    С у-е Ерджан

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.