Административният съд оставя без разглеждане депозираната от Коалиция от партии „БСП за България” жалба против Решение № 150-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Кирково, за определяне резултатите от гласуването за общински съветници в община Кирково, поради оттегляне на жалбата. Това гласи определение на Административния съд в Кърджали.
Припомняме, че Административният съд в Кърджали започна проверка на недействителните бюлетини от изборите на 27 октомври за общински съветници в Кирково. Тя се извърши лично от съдията по делото Ангел Момчилов в присъствието на страните по делото – представители на Коалиция „БСП за България“, в качеството си на жалбоподател, на ОИК- Кирково – страна, и новоизбрани общински съветници.
Административният съд допусна проверката на недействителните бюлетини заради жалба на Коалиция „БСП за България“, в която се твърди, че в 14 секции в пет от селата действителни бюлетини за левицата са отчетени като недействителни. Това са Чакаларово, Бенковски, Дрангово, Тихомир и Чорбаджийско.
Както вече 24rodopi.com писа, преброяването на хартийките в 14-те чувала в четвъртък установи, че няма гласове за БСП, които да са били отчетени като недействителни.
Социалистите в Кирково вярваха, че повторното преброяване на бюлетините за общински съветници ще им донесе още един мандат в разпоредителния орган. Според тях липсващият остатък за втория мандат бил в големия брой недействителни бюлетини - 1 820 от общо намерени в избирателните кутии 12 153. От недействителните 1 820 бюлетини пък 1 554 са празни, такива, в които е гласувано за повече от една листа, както и бюлетини, в които не може да се установи еднозначно вотът на избирателя.
ДПС спечели 20 мандата в Общинския съвет, ГЕРБ - 8, БСП - 1. Реалните мандати на ГЕРБ са 7.51909, а на БСП - 1.46804. Заради големия остатък, последният мандат е даден на ГЕРБ. Бисер Николов е единственият съветник от БСП. Малко гласове не достигнаха на Венелин Башев също да стане съветник.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/11/19 16:38

    Май загряха,търсиха под вола теле

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/11/19 08:43

      България и да иска да се освободи, то Русия не й дава. Кремъл продължава да гледа на нас като на своя, лична територия, която само временно са отстъпили на ЕС. Временно, за някое десетилетие, а после „блудната българска дъщеря” ще се върне при своята Матушка в евразийската й прегръдка.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.