Има канцерогенни нитриди в менюто на най-малките ученици в Кърджали! Затова алармира в редакцията на 24rodopi.com родител на второкласник в школо в областния град. Той се позовава на своя проверка на менюто през седмицата на подрастващите.
„За вторник са предвидени „кренвирши на фурна с гарнитура“. Както е известно, малотрайните колбаси съдържат голямо количество нитрати, които при термична обработка се превръщат в канцерогенни нитриди. Като родители на 8-годишен сме силно загрижени относно това нездравословно и дори опасно меню в уж елитното кърджалийско училище. Министерството на образованието постоянно тръби за здравословно хранене и по новините всичко е блестящо, а на местно ниво все още се сервират съмнителни колбаси на най-малките ученици. След лабораторни проучвания, тази година Световната здравна организация причисли всички видове колбаси като продукти с висок канцерогенен риск, в същата група с цигарите“, посочва кърджалийският родител.
24rodopi.com
„За вторник са предвидени „кренвирши на фурна с гарнитура“. Както е известно, малотрайните колбаси съдържат голямо количество нитрати, които при термична обработка се превръщат в канцерогенни нитриди. Като родители на 8-годишен сме силно загрижени относно това нездравословно и дори опасно меню в уж елитното кърджалийско училище. Министерството на образованието постоянно тръби за здравословно хранене и по новините всичко е блестящо, а на местно ниво все още се сервират съмнителни колбаси на най-малките ученици. След лабораторни проучвания, тази година Световната здравна организация причисли всички видове колбаси като продукти с висок канцерогенен риск, в същата група с цигарите“, посочва кърджалийският родител.
24rodopi.com
















Post A Comment: