Независимо, че все още има проблеми с подземните кабели, 70-80 % от лампите са сменени, през 2020-та продължаваме, казва кметът на Кърджали

По оценка на образователното министерство Община Кърджали е на 1-во място по инвестиция на ученик в цялата страна. Това е една от добрите новини за Кърджали през 2019-та. Какво друго се случи и какво планира екипът на инж. Хасан Азис през 2020-та, отговорите в интервю за кмета на Кърджали за Общинско радио „Кърджали“:

Г-н Азис, каква е беше 2019 година за община Кърджали?
-Всяка година за нас има различни послания. Определям 2019 година като година на инвестиции в образованието, година на подобряване на условията за обучение на нашите деца. По оценка на Министерството на образованието и науката община Кърджали е на първо място в страната по инвестиция на ученик. С реализираните проекти близо 75 процента от нашите деца вече учат в обновени и ремонтирани училища. Приключихме с реализацията на един много значим проект за развитието на духовността и образованието, свързан с ремонта, санирането и обзавеждането на централните училища в града. Тези наши проекти получиха и второ национално признание - спечелването на национална награда за Сграда на годината от ремонтираното училище „П. Р. Славейков”. Това е оценка както за строителите, така и за усилията на Общината за обновяването на учебните  завадения.
През 2019-та успяхме да приключим и с ремонта на първото професионално училище, което беше прехвърлено на Община Кърджали - Професионалната гимназия по селско и горско стопанство.
От десетилетия жителите на Кърджали очакваха откриването на още една детска градина. Затова един от най-важните проекти за нас бе приключването на строителството и довършването на детска градина „Мир” в квартал „Студен кладенец”. Това е една чудесна придобивка за всички кърджалийци, с най-добри условия, които може да предложи една детска градина - нови помещения, ново оборудване и просторно място за игра на децата.
Какви други проекти бяха реализирани?
-Започнахме работа и по решаването на един много тежък проблем, който се натрупа през последните години - състоянието на уличното осветление в Кърджали. Независимо, че все още има проблеми с  подземните кабели, за които не знаем какво е състоянието им, все пак повече от 70-80 процента от лампите са сменени. През 2020 година ще продължим с подмяната на кабелите. Ще кандидатстваме за допълнително 600 хиляди евро по Норвежката програма за уличното осветление.
Започнахме също и ремонта на десет улици и площада на Пазара на производителите в Кърджали. Предстои изграждането и на пешеходен мост в парк „Арпезос - Север”, проект, който ще продължи и през следващата година. Общата инвестицията е за близо 5 млн. лева.
Какво друго значимо планирате за 2020 година?
-През годините нашият ангажимент към младите хора в Кърджали някак остана на заден план. Затова искаме да реализираме един значим и привлекателен проект - изграждане на нов Младежки център на мястото на съществуващия Младежки дом в парк „Горубсо”. Той ще бъде с нова визия, с нови функции и с възможност за разширяване през следващите години на пространството около него - заедно с обновяване на бившия Розариум и изграждане на нови детски и спортни площадки в тази зона. Надяваме се нашият проект да бъде един от четирите проекта, които ще бъдат финансирани по Норвежката програма в страната.
Вашите пожелания към жителите на община Кърджали през 2020 година?
-Първо искам да благодаря на всички жители на община Кърджали, на моите съграждани, за подкрепата, която усещаме от тях през годините за всички усилия, които сме полагали за реализирането на мечтите на кърджалийци. Пожелавам им една здрава година, пълна с успехи в личен и обществен план, година, която да бъде свързана с нашето развитие, с инвестиции, с реализирани планове, с хубави празници и най-важното - да продължаваме да бъдем града на толерантността, да продължаваме да бъдем най-слънчевият град с най-щастливите хора.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/12/19 18:46

    Нали до края на октомври, нали това-онова, нали ала-бала? Всичко е избори и ку..ец. Докога все ще сме наказвани с обещанияяя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/12/19 21:52

      Жумеше лампата в спокоен полумрак.
      Часовникът едва нареждаше „тик-так“.
      Пред мен осветена от лампени лъчи
      с потайна мисъл тя навела бе очи.
      Тя устни стискаше с вълнене – знаех аз,
      че нещо искаше да ми рече тогаз
      и някак изведнъж с отворена уста
      погледна ме и пак очи наведе тя.
      Пак също в стаята покой и полумрак,
      часовникът едва нареждаше „тик-так“.

      Изтриване
  2. Анонимен27/12/19 20:03

    Кво стана с улиците? Догодина площадки ще правим пак...а улиците тънат в кал и мизерия в новите квартали

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/12/19 21:55

    Аз определям 2019 като годината на най високо вдигнатата вода в цяла българия

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/12/19 21:59

    По силата на специална конвенция, която е в сила за България от 1992 г., се създава Агенция за многостранно гарантиране на инвестициите (АМГИ или MIGA). Ако аз съм инвеститор и инвестирам на територията на развиваща се страна (България е именно такава), Агенцията ми издава гаранция, с която гарантира обезщетението ми в случай че настъпят т.нар. нетърговски рискове. Т.е. ако аз съм инвеститор, който е решил да открие верига хранителни магазини в България, но претърпя загуби поради подобни нетърговски рискове, Агенцията ще ми изплати обезщетение, като впоследствие Агенцията ще иска българската държава да й възстанови въпросната сума.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/12/19 00:03

    Кметеее, химикалката ти на снимката дори не е пусната в работен режим! Всичко е парлама при вас, великите депесари

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/12/19 15:50

      Той иска да му кажа едно нещо, което да не е розово и грандиозно.
      Казвам му:
      Изтребители за 7 милиарда, къщи за гости, Фънда, тераси, ушна промивка 1000 лева, простаци навсякъде, 20% ДДС на храни и книги, Корни и Кирето Добрев, асансьори, половин милион болни от рак (всеки 14-ти), ВМРО паспорти за 10 000 евро, убити прасета, хазарт без данъци, скапани магистрали, картончета за търкане, циганинът Иван Костов, държавни поръчки, пенсия 187 лева и 14 стотинки, депутатска заплата 6 900 лева, Шиши и майка му, търговско здравеопазване, Доган с ТЕЦ-а, воня и смрад, продажба на казарми, Бузлуджа, домати 6 лева, 1500 закрити училища, Митю Очите, акцизи, щастливи кокошки, протести, НАП, самоубийства, 1300 джамии, бедност, гьола в Белене, такси, винетки, Славчо Учиндолеца, хакери, нямало турско робство, емиграция, Марианчето простото, демография, 60% данъци, консул на Валенсия, хъбове, Бетономорие, цигани, кучета, “грандиозни успехи”, Столипиново, пожари, “завод до завода”, агент Иван, калинки, скъпи лекарства, терор, братя Галеви и сестра Галева, соросоиди, откраднати еврофондове, топлофикация, ВИК, евродепутат с бълхи, плажен чадър за 100 лева на час, катастрофи, КТБ (10 милиарда), Пернишкия университет, външни заеми, ексклузия, села-призраци, ръждясало БДЖ, реремонти, Ердоган, скъп ток, разложени трупове, Иванчо Гешев, чалгата “Щи скъсам г*за”, нападаме Русия, най-висока смъртност в света, СИК, избягали инвеститори, Ангелкова, паспорти за коли и за жилища, тонове кокаин, унищожено земеделие, банки-убийци, Цецко, Цецка, Цацко, Цеко и Цветелинка, козите в Странджа, Женевското езеро, ЧСИ, срината икономика, Марчето и Сталинка, мръсен въздух, офшорки, педерасти, Бистришките тигри, корупция, Фолксваген, откраднати активи, Домуса, най-нещастна нация в света (ООН), най-покварената нация (Bloomberg), битова престъпност, БАН, агенти на ДС, телефонни измами, газ отвсякъде, “парле ву франсе”, Гинка Върбакова, луди във властта, с. Банкя & с. Правец, Истанбулска конвенция, сеч на горите, бомбени атентати, нов самолет, 125,34 лв. социална пенсия, 200 000 лв. заплата в София, 6 000 лв. бонус на депутатите, 1 месец отпуск по Коледа, 52 милиона лева опростени на гелосания…
      Единственото нещо, което процъфтява в България, Баце, е чудовищното безогледно Крадене! Ама ти това най-добре си го знаеш, нали така?

      Изтриване
  6. Анонимен28/12/19 10:25

    Най-доброто предстои: "Данъци 2020".

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/12/19 14:23

    Как пък за 15г.не успяхте да разберате какво е състоянието на подземните кабели?Понеделник вечерта ви падна пилон с две улични лампи на бул."България "на платното. Голям късмет, че не минавало МПС. Как пък като ги боядисваха не видяха, че са изгнили.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/12/19 20:30

    Най-висок скок на водата в България. Вода газим жадни ще ходим !!!
    Най-високи местни данъци и такси в цялата страна!!!
    Остава и най-скъпия ток да ни сервират следващата година.
    Само локуми и глупости слушаме!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/12/19 20:39

    Родопи не публикуват гражданските суперлативи в коментарите. Гласност на "критично мислещите" не се дава.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/12/19 19:02

    kamanite paadat...jeno biagaai...:-)...sanirali sa ocet paisii...:-)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.