Ако парламентарните избори са днес, 240-те депутатски места ще бъдат заети от представители на 6 формации. Още една социологическа агенция сочи, че 6 партии и коалиции си гарантират влизането в следващото Народно събрание. Изследването е част от тримесечния мониторинг на обществено-политическите нагласи на българските граждани на агенция Алфа Рисърч. Представените данни са от проведеното в периода 5 - 12 декември 2019г. национално-представително проучване сред извадка от 1017 пълнолетни граждани.
ГЕРБ запазва предимството си с подкрепата на 21.7% от българските избиратели пред БСП, за която биха гласували 18.2% от гражданите.
Все още непризнатата от съда партия на Слави Трифонов „Няма такава държава“ вече е на трета позиция с 8.6 %. ДПС са четвърти със 7.8 %.
Бариерата от 4 процента прескачат още ВМРО-НФСБ – 5.3% и „Демократична България“ – 5.1%. От парламентарния борд изпада партия "Воля", която получава едва 1.5%. "Атака" също се снижава до 1.4%
На база постигнати резултати на местните избори на 27 октомври и обществените нагласи в началото на декември, ако изборите за Народно събрание са сега, ДПС ще спечели 3 депутатски мандати в Кърджали, ГЕРБ – 1, а за петия мандат ще се борят БСП и „Няма такава държава“.
Ако изборите за парламент бяха на 27 октомври: 3:1:1 или 4:1 и голямата въпросителна „А когато в Кърджали се появи и Слави?“ – четете тук
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/12/19 08:01

    Слави ще бъде не на трето а на първо място,колкото да не им харесва на някои хора

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/12/19 13:49

    7 ще са и новата партия - Алтернатива за мюслюманите и християните

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/12/19 20:50

      Депутатите са постигнали хармония. Тяхното артистично усещане ги води по обща траектория – те наблюдават света през парадокса, който е една искра, но и дълбочина. Тук парадоксът е парадоксален, защото съвременният човек е подготвен за парадокса, трудно може да бъде изненадан.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.