Предстоящото поскъпване на водата с до 9 на сто за 24 града в страната ще бъде обсъждано в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). То трябва да влезе в сила от началото на следващата година. Поскъпване се предвижда дори в градовете и районите, в които има проблем с водоснабдяването, пише „Сега“.
КЕВР планира поскъпване на водата в Кърджали с 9,26 на сто. Ръстът е заради големите инвестиции през 2020-та.
7-процентно ще е увеличението за София, Видин и Русе. В Габрово, Смолян, Сливен, Монтана, Силистра, Ямбол, Благоевград и Шумен скокът ще е между 4 и 6 на сто.
Ако докладът на регулатора не претърпи някакви корекции, от 1 януари цената на водата (с ДДС) в 12 области ще надмине 3 лева за кубик. В тази група влизат Видин, Русе, Монтана, Силистра, Ямбол, Шумен, Варна, Враца, Добрич, Бургас, Ловеч и Разград.
Според сметките, които КЕВР ще брани на предстоящото обществено обсъждане, републиканският рекорд по скъпотия ще е за шуменци – 3.522 лв. за 1 куб. метър. Следващите са Добрич и Силистра с цени около 3.45 лв. за кубик. За столичани поскъпването ще е с 6.7% до 2.753 лв. за кубик. Окончателно решение Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе в края на месеца.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/12/19 12:57

    Не може ВиК да искат увеличение на водата при условие,че магистралният водопровод от яз.Боровица е пробит в залива на с.Дъждовния и водата изтича обратно в яз.Кърджали.
    Жителите на Кърджали не са длъжни да плащат разхищението на водата.
    ВиК да спре теча, има общини на режим!
    Как не ги срам да искат увеличение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/12/19 20:58

      Да разбираме ли, че е налице едно отложено (вероятно по политически, а не по икономически причини) увеличение, което сега ни се стоварва с огромна сила, заедно с „лихвите“?
      И за децата е ясно, че всички тези подскоци неминуемо ще доведат до скок на цените на всички стоки и услуги, а това силно ще удари джоба на българина. А джобът на българина е най-плитък измежду останалите европейци. Джобът на българина не е бездънен, но явно търпението му е безкрайно. И точно на това търпение разчитат Иванов и компания. И не само те…
      Ако има някой печеливш от цялата тази вакханалия, то това е Корнелия Нинова. Защото няма да й се налага да управлява в условията на подобен ценови ужас. Да му мислят дамите и господата от ГЕРБ, на които и без друго никак няма да им е лесно да стъкмят кабинет, а на потенциалния кабинет ще му се наложи да управлява все по-бедни и все по-гневни граждани.

      Изтриване
  2. Анонимен17/12/19 13:11

    Г-н Чанев , ще направите ли коментар по темата. Очаквам с любопитство вашето мнение.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/12/19 17:02

    Заради това, че ,,добиваме водата със сонди" ли ще поскъпне още, защото е много евтина в момента? Естествено, нямаме я тая пуста вода особено в нашата област.Нямаме и материала, с който да я почистваме...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/12/19 20:41

    СМЕТКАТА
    Бързам, бързам аз,
    към сградата до нас,
    ток, телевизия, вода,
    сметките да си платя.
    Прибирам се,
    веднага след това,
    влизам и се сещам,
    Чак сега!
    Остана ми само една,
    скъпа ми излезе тя,
    моята бедничка душа,
    кажи ми, къде да заплатя.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/12/19 23:41

    Браво само така всичко нагоре

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/12/19 07:14

    Хората спът ВИЖТЕ какво става в Франция.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/12/19 07:19

    SPETE BALGARI ,TURTSI , ROMI SPETE O6TE DANI GO ......SPETE GRAJDANI NA BALGARIQ ..........ZA DASE NQDAT UPRAVNITSITE ,

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/12/19 09:34

    TOVA E NAI NELEPOTO UVELICHENIE CHE I TOLKOVA GOLIAMO PRI USLOVIE CHE V RAMKITE NA PO 100KM IMA OKOLO 5 IAZOVIRA TO NIE GONIM VARNA I BURGAS PO CENA SRAMOTA NIE TUK V RODOPITE LI SME NAI BOGATITE

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.