Няма промяна: Лятиф Расим ще бъде избран за зам.-председател на Общинския съвет

Безспорен фаворит за председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси в Общинския съвет, мандат 2019-2023, в Кърджали е Елван Гюркаш. Шефката на регионалния клон на НАП ще бъде и тежката артилерия на ДПС в словесните битки с опозицията по време на заседанията на разпоредителния орган, които в последните 4 години Движението губеше.
Другата добра новина с нюанс на изненада е, че съветникът Алтънай Халил от квартал "Боровец", подкрепил мощно ДПС на местните избори, най-вероятно също ще оглави една от комисиите в разпоредителния орган – за младежките дейности и спорта.
Това научи 24rodopi.com преди заседанието на Общинския съвет на 4 декември, на което ще бъдат определени поименните състави и ръководства на десетте постоянни комисии.
Припомняме, че на предишното заседание бяха създадени постоянни комисии, с цел осигуряване на ефективна помощ на Общинския съвет при приемане на решения от различните области на потребностите от общината, както следва:
1.Бюджет и финанси;
2. Икономическа политика;
3. Устройство на територията;
4. Законност и обществен ред;
5. Образование, култура и вероизповедания;
6. Здравеопазване и социални дейности;
7. Младежки дейности и спорт;
8. Транспорт и комуникации;
9. Екология, европейски проекти и туризъм;
10. Земеделие.
Всяка от комисиите ще бъде 9-членна.
Както вече 24rodopi.com писа, 6 от тях ще бъдат ръководени от съветници от ДПС, 3 – от ГЕРБ, а една, най-вероятно образователната, ще бъде с шеф от БСП.
Очаква се младежкият лидер Байрам Байрам да бъде начело на „икономическата политика“, а д-р Сезгин Бекир да оглави комисията по здравеопазване. След като ДПС изключи от редиците си развиващия бизнес с автобусни превози Ферди Мурад, комисията по транспорта най-вероятно ще бъде отстъпена квотно на представителя на алианите Мустафа Ахмед, който в последните години поддържа светофарите в Кърджали.
Огнян Иванов от ГЕРБ ще продължи да бъде №1 в комисията по законност, а Йорданка Гочева – в земеделската.
Георги Кючуков от БСП е фаворит за образователната комисия.
Няма промяна в позицията на ДПС за бъдещия зам.-председател. Това ще бъде Лятиф Расим, който е и временен лидер на общинското ДПС.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/12/19 10:08

    Десет комисии по 9 човека ,значи съветниците без да работят ще си докарват до 2 000 лв и нагоря за месец Да им е честито на избирателите с новите данъци

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/12/19 12:23

    Егати конфликти на интереси.Къде е Прокуратурата?Подържаш сфетофарите и сам отговаряш за тях.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/12/19 12:30

    ДПС има 21+1+1 съветника.21съветника +Ферди +Бившия депутат от ДПС мимед ага-Мимед Ходжев

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/12/19 18:43

    А правилата другаде са Съветник има право да участва само в една комисия.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/12/19 20:12

    Дайте Зам. Кмет на кв. Боровец 1200 гласа за ДПС дават, помаците дават 120 гласа, алианите 620 гласа и имат заместници, а алианите и председател! Къде е баланса?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/12/19 23:14

    Много ви е яд че взимаме някои лев

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.