„Съпругата му, помакиня от Северна Гърция, се зарадва: Том Ханкс е гръцки гражданин!“, с това заглавие медии в Ксанти информират за полученото от холивудската звезда Том Ханкс гръцко гражданство.
Президентът Прокопис Павлопулос е подписал на 27 декември указ носителят на "Оскар" да вземе гръцко поданство.
Съпругата му Рита Уилсън е от гръцки произход, отбелязват гръцките медии. Майка ѝ е гъркиня, произхождаща от днешна Албания.
NBC разказа преди години историята на бащата на Рита Уилсън. Той е български мюсюлманин, а майка й – гъркиня. Роден е през 1920 г. в село Орео, в южните склонове на Родопите в Северна Гърция.
„Тъстът ми е от България и е избягал от комунистите през 1949 г., след което е отишъл в Америка“, казва Том Ханкс. Хасан Халил Ибрахимов става американски гражданин през 1960 г., сменя името си на Алън Уилсън, вземайки за фамилията улицата, на която живеел в Южна Калифорния – „Удроу Уилсън”.
Ханкс е почитател на гръцката култура и често прекарва летните си ваканции в Гърция. Има къща на остров Антипарос и твърди, че се чувства повече грък от гърците, защото съпругата му е продуцент на популярната кинокомедия "Моята голяма гръцка сватба".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/12/19 10:32

    Помашки работи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/12/19 23:58

      А твоите работи какви са? Не знам госпожа Ханкс каква е, пък и не ме интересува. Важното е какво си постигнал, как се чувстваш, как изглеждаш и какво имаш. А за голяма част от обитаващите регион Кърджали и територията на България, такива неща не са важни. Важно е да си покажеш колата, анцунга, деколтето и арогантната си осанка. Гледаш го млад, здрав, прав, а отвътре гнил, не случайно е казано от писателя.

      Изтриване
    2. И просташки от вас,невежа.

      Изтриване
    3. Анонимен30/12/19 10:36

      Бай Ганьо всеки тъпотии

      Изтриване
  2. Анонимен29/12/19 22:46

    Да бе става ли дума за успели помаци сте готови да изяде те завиж да те а.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/12/19 08:28

    Але си от наще Томи ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/12/19 09:25

    Научете се да пишете! Гърция е република. Там може да се вземе ГРАЖДАНСТВо, не поданство.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/12/19 10:34

    Да български глупости

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.