Сердар от България загина при ужасяваща катастрофа в Коледната нощ на магистрала в Германия…

***

„Възродителният процес“ в тоталитарна България изгони стотици хиляди български граждани в Турция. Това бяха хора с отлично образование, познания, компетенции и възможности, които също бяха в основата на икономическия подем на Турция…“.
Думи на професор в южната ни съседка.
„Ако не бе „Възродителният процес“, в България можеше да има президент от турския етнос“-думи на политик отвъд южната ни граница, спестил факта, че всички с двойно гражданство могат да гласуват в България…

***

„Знаете ли колко млади хора от нашето село починаха в Западна Европа, докато работят там? Виждали ли сте как паяк изсмуква жертвата си в паяжината? Това се случва с нашите хора в чужбина. Изцеждат ги докрай. Само работа и работа. Млади хора губят живота си от инсулти и инфаркти. Къщите им остават недостроени у дома“.
Думи на възрастен жител на родопско село. Те се потвърждават и от друг родопчанин, на около 60 километра от това населено място. В черната статистика на селото и региона му попадат десетки починали гастарбайтери зад граница.

***

Декември е месец на равносметката. В края на годината се отбелязват и жертвите на „Възродителния процес“, в памет на всички онези, които въстанаха срещу насилствената смяна на имената, на прогонването от родните им жилища.

***

„Възродителен процес“ срещу „Гурбетчийски процес“. И докато за единия е виновна една партия с тоталитарния й подход в управлението, то за другия - всички метастази, пръкнали се за 30 години от онази, същата партия.
При втория процес обаче няма паметници, няма венци и цветя за жертвите. За тях има статистика - по колко са пратили към родината в рамките на година, и колко са загинали, докато претворят еврото си в изграждането на същата тази Родина, която ги изгони…
Страшният процес, за който са виновни всички породи политици в последните 30 години и за който никой не обелва дума, камо ли да изпитва вина…

На снимките: Пустите къщи, строени с гурбетчийско евро. Паметник на протест срещу „Възродителния процес“
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/12/19 20:59

    В България никой не е виновен за нищо, виновни са кокошкарите, които едвам оцеляват в живота...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/12/19 21:41

    Най-накрая нещо стойностно,точно и ясно написано.Много народ се изсели в Европа.Ако живееш в България,трябва да си от тази или онази партия,за партийно независимите няма хляб. От гурбетчийския процес не печелят,а от възродителния-много.Последно време много измислени депесари се извъдиха

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/12/19 11:16

    Добре ,че е бил възродителния процес.Ако не беше се случило това и тези хора да бяха останали в България нямаше да има ДПС.ДПС е манупулираща държава,целта на тези,които говорят за единност е да си запазят власта,да продължават да държат народа в бедност и нищета.Защо за 30 години нищо не направихте за тези наши младежи които работят при нечовешки условия в чужбина,далече от роднини,деца и семейство.За 30 г.защо не спряхте мъките и теглилата на тези гурбетчии?За хората се сещате само по време на изборите,след това кучета ги яли.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/12/19 00:10

    Депесарите говорят, че не трябва да се живее в миналото, но те всъщност живеят единствено в него. Защото не могат, не знаят и е непосилна мисъл за тях как да променят настоящето, хеле да променят бъдещето. Как да има втори възродителен процес ще направят, само и само още 30 години да са на власт. Това ги държи-миналото, паметниците и бляботенето. БКП посочи вратата на 300 000 турци, ДПС и останалата сган изгони 2 000 000 български граждани!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/12/19 14:12

    Страхотна статия

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.