Общината е стопанин на покрития плувен басейн и като такъв следва да осигури нормалното функциониране на съоръжението и възможност на децата от клубовете по плуване и водна топка да провеждат непрекъснат тренировъчен процес. Това заяви областният управител Никола Чанев на среща с протестиращи родители, които внесоха в Областната администрация подписка с над 1 400 подписа срещу принудителното затваряне на басейна.
„Държавата, в лицето на спортното министерство, отпусна близо 2 млн. лева за ремонт на басейна след 25-годишна пауза. За жалост сме свидетели на лошо планиране и управление на публичните финанси от страна на общината, липса на отговорност към физическото развитие на подрастващите и неглижиране на обществения интерес, довели до затваряне на базата за профилактика в разгара на сезона, а навярно и до предоставянето й на концесия“ коментира Чанев. „Това е поредният пример за инвестиция без устойчивост в ущърб на гражданите. Усвоени държавни пари с кратковременен ефект. Разбирам тревогата ви от възпрепятстването на тренировъчния процес и подготовката на децата за участие в турнири от държавното първенство и се надявам местната власт да намери рационално решение на проблема. Ако все пак се пристъпи към отдаване на басейна на концесия с решение на ОбС, ще настоявам, чрез групата съветници на ПП ГЕРБ, в договора изрично да бъде упоменато, че клубовете следва да имат достъп до съоръжението в подходящо за тях време и да бъдат освободени от такси. Недопустимо е децата да бъдат заложници на недалновидната финансова политика на община Кърджали“, категоричен бе Чанев.
Бизнесмен с проект за басейна, но... - четете тук
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/1/20 07:21

    Значи на треньорите ще пълните гушите, за подръжка на басейна нищо! Някой подписали се трябва да се заинтересуват колко прибират тррньорите и тогава да видим какво мислят

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/1/20 07:59

    Брех ми че то много хубаво бе хем ще го отдаваме под наем хем ще си го ползваме без пари! Въпроса е къде ще ги намерим тези балъци-концесионери

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/1/20 11:34

    В нашия град отпред застанаха хора, които започнаха да четат вестници, когато вестниците започнаха да пишат за тях. И резултатът е една нескончаема говорилня и празнословие.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/1/20 12:08

    Щом искат да са без такси,и те да не взимат такси на децата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.