В отсъствието на премиера Бойко Борисов и заместника му Красимир Каракачанов мнозинството в парламента избра Емил Димитров-Ревизоро за министър на околната среда и водите. Със същото решение от поста бе освободен обвиненият в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник Нено Димов, съобщава "Дневник".
109 народни представители от ГЕРБ и "Обединени патриоти" подкрепиха кандидатурата на Димитров, а против бяха 93 от БСП и ДПС. Двама независими депутати гласуваха "за", а трима - "против".
В дебата БСП и ДПС обявиха, че не могат да подкрепят кандидатурата за нов министър, а "Воля" - че не може да участва в гласуването, което помогна на управляващите за по-нисък кворум и приемане на промените в състава на правителството.
Днес Ревизоро обича ГЕРБ повече и от Обединените патриоти, може би, но през годините не пестеше обвинения кой съсипва ГЕРБ. "МВР се е превърнало в бащиния на Цветанов", казваше Ревизоро, припомня „24 часа“. И нехаеше, че може да си навлече гнева на заместника на Бойко. Ревизоро атакува от трибуната и председателя на парламента Цвета Караянчева, като я прикани да си ходи от поста, ако не влезе във функциите си. Въпреки партньорството с ГЕРБ Ревизоро не се посвени да намекне за оставката на Караянчева, тъй като позволявала на "някакви хора, представящи се за журналисти, да ни бутат, пречат и блъскат по кулоарите". "Аз бях в кафето, идвам тука - седи, държи ме за ръката, да не мога да вляза в залата. Извинявам се, аз трябва да бия някого, за да вляза в залата, да мога да гласувам", разказа патилата си Ревизоро. И с патос продължи. "Аз не искам, идвайки на работа, да се налага да се бия с когото и да е било от опозицията като колега, било от управляващите, било от хора, които са допуснати поради една или друга причина тука в залата. Ако вие не може да се справите с тези задължения, да изберем друг председател, който може", обърна се към Караянчева Ревизоро. След което обиди града, в който живее първата дама на парламента - Кърджали.
"Ако във вашия край това е нещо нормално, по селата и в горите, и се борите с глигани, тука е Народното събрание и ако не се справяте, вашето място не е тука", обиди жена, дама и шеф на парламента в едно изречение Ревизоро.
Днес без подкрепата на Караянчева Ревизоро трудно би станал министър.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/1/20 13:27

    Поредната Калинка, от танцьор завършил за хореограф, става министър на водата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/1/20 14:48

    Що за поведение на министър е това държане.Ако за него ние от Кърджали сме глигани ,той за нас е подлога на Борисов.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/1/20 15:19

    БРАВО НА РЕВИЗОРО! ТИ СИ НА ХОД! УНИЩОЖИ ВСИЧКИ КОИТО ПРЕЧАТ НА ГРАЖДАНИНА ДА БЪДЕ С ГОРДО ВДИГНАТА ГЛАВА!УСПЕХ!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/1/20 09:14

    Политиката е сложно занятие с висш пилотаж където всеки момент ако трябва може да се обърнеш на 180 градуса и да кажеш че това не е вярно

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.