По инициатива на Никола Чанев в Областна администрация Кърджали се проведе информационна среща с държавните институции във връзка с предстоящата масова подмяна на българските документи за самоличност.
Тази година изтича срокът на валидност на 113 000 лични карти, паспорти и шофьорски книжки в региона, което се очаква да създаде допълнително натоварване на служителите в териториалните звена на МВР и струпване на опашки от чакащи пред гишетата. „Търсим възможности за въвеждане на гъвкава схема, която да ограничи хаоса и да спести време и нерви на гражданите“, заяви Елина Гарипова, началник на ТЗ „Български документи за самоличност“ в РДВР Кърджали. За улеснение на институциите звеното ще работи с мобилни станции, които ще приемат заявления на място с предварително подадени заявки. Опцията е достъпна за всички ведомства, училища, съдилища, предприятия и др. По този начин могат да се подменят всички видове документи, а услугата да се заплати с мобилен ПОС терминал, уточни Гарипова.  Не се изискват документи от ГРАО за адресна регистрация и гражданско състояние. Единствено при подмяна на шофьорска книжка е необходимо медицинско свидетелство. Чанев препоръча на всички институции да се възползват от мобилната услуга, за да улеснят както своите служители, така и паспортните служби с оглед по-добрата организация и гладкото протичане на кампанията. 
24rodopi.com                                                 


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/1/20 18:36

    Chanev ne se habi kolkoto i da napravish za tiah niama da ti go priznaiat i blagodariat ! Pak shte si karat po tiahnia etnicheski tertip

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/2/20 01:39

      Hayde pak go varzahme na etni4eski ama mn mn bolni mozaci ganio....

      Изтриване
    2. Анонимен1/2/20 13:46

      Znaem te redjep i da umiram dps bolni mozuci

      Изтриване
  2. Анонимен1/2/20 20:03

    Браво Чанев! В нормалните държави се кандидаства онлайн. Няма опашки, блъсканици и бутаници. Проучете опита им и направете постъпки за положителна промяна.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/2/20 02:27

    Bravo Chanev, kakva prekrasna mobilna idea imash! Bg slujitelite mogat da ni dostaviat pasportite u doma, v postenskata kutiika ili srestu podpis... :-)...super service!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.