Ремонт на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на община Момчилград поиска кметът Илкнур Кязим по време на срещата си с председателя на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.
"Срещата се състоя по наше настояване. Състоянието на републиканските пътища на територията на общината е изключително лошо и е необходимо държавата да отпусне средства за спешни ремонти. На места асфалтовата настилка липсва, а участъци от пътищата са опасни за преминаване", заяви Илкнур Кязим. Тя посочи, че особено тежко е състоянието на пътя Момчилград - Равен - Нановица - Гургулица - Зорница, който е дълъг почти 28 километра и е единствената връзка със света за близо 3 000 души, които живеят в района.
"Връчихме на г-н Терзийски подписка, организирана от инициативен комитет, в която са се включили над 1 000 души. Получихме уверения, че в тази година ще бъде възложено проектиране за основен ремонт на пътя. Г-н Терзийски пое ангажимент след края на зимния сезон да бъде извършено машинно изкърпване на най-компрометираните участъци", каза Илкнур Кязим. В АПИ тя е разговаряла и за ремонта на други важни републикански пътища като 9-километровия участък от Момчилград по посока Крумовград, както и за 11-километровия участък от пътя Момчилград - Подкова.
"Надявам се, че обещанията, дадени на срещата в АПИ, ще бъдат изпълнени и държавата ще отпусне пари за ремонти на основните пътища от републиканската пътна мрежа в общината", заяви Илкнур Кязим.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. ILIKNUR HANIM patq za MOMCHILGRAD VRQLO I KOS SACHTO IMA NYJDA OT ASFALT

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/1/20 11:51

    Този път за Равен - Нановица нали беше оправен по времето на предишния кмет Сунай Хасан.....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/1/20 11:54

    Кметовете на селата на Община Момчилград са да правят калабалък на митингите на ДПС, а не да се грижат за проблемите на селата. Кмета на село Конче е от 25 г. кмет. Няма един забит пирон никъде. Вие искате той да се грижи за пътя.....Кметовете са на хранилка в ДПС.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.