Новите кооперации в Кърджали никнат като гъби, с тях се увеличават и празните помещения с търговска цел. Това е една от причините за огромния процент празни офиси, които се дават под наем или са обявени за продажба. Другият момент е слабото търсене и високите цени, които искат собствениците. Особено на местата в централна градска част, по бул. „България“и тези по бул. „Христо Ботев“ във „Възрожденци“. Най-търсени са партерните помещения, те са и най-скъпи, установи проверка на екип на 24rodopi.com. Според брокери на недвижими имоти, наемите са около 20 лв. за кв.м. Така едно помещение от около 25 квадрата достига до 500 лева наем на месец. Продажните цени също са високи - 1500 евро на квадрат. Подобни оферти обаче ги правят непродаваеми, затова има помещения, които с години стоят празни, твърдят хора от бранша.
Наемът на помещенията в по-малките улички и пресечки на централни булеварди варират между 6-7-10 лв. на квадрат, но има и изключения. Понякога и за подобна локация се искат много високи цени, нереални и дори неадекватни за град като Кърджали.
„Имаме случай, в който за 40-50 кв.м се търси наем от 2500 лева“, посочват брокери. „Хората рискуват, вземат помещение и след няколко месеца затварят. Дребният бизнес е свит до такава степен, че масово собствениците не могат да си позволят да наемат работници и работят самите те“, коментират от бранша с недвижими имоти.
Показателен е примерът с комплекс „Орфей, на „пъпа“ на Кърджали. 70% от помещенията там са празни, едното крило на „Пентагона“ също.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/2/20 19:05

    Алчна работа!
    Да искат по 5000 лева наем и от мишките ще вземат тогава.

    ОтговорИзтриване
  2. PYBLICHEN DOM CHTE STANE TAM ZA JENA SI

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/2/20 21:09

    Това е временно. След май месец ще има скок на цените. Сега е време за сключване на сделки, по старите цени. Който има пари, да купува.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/2/20 12:28

      И за какво ще има скок на цените,защото доматите ще узреят?
      Точно обратното, в следващите година-две цените рязко ще паднат.Пазара на недвижими имоти е пренаситен, няма кой да купува вече, ако вземем в предвид и Брекзид.В момента цените в Кърджали на НИ са силно завишени!

      Изтриване
  4. Анонимен21/2/20 11:13

    Hubav repartage...ama hich partii...pusto i prazno...ma sto ne si kupite ot komshiite malko partii?!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/2/20 12:03

    Idealno za arabski i persiiski migranti...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.