147-годишнината от гибелта на Апостола беше отбелязана от учениците в ОУ "Васил Левски" в момчилградското село Равен. Гости на тържеството бяха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим и председателят на Общинския съвет Ерсин Метин. Учениците бяха подготвили програма, съдържаща стихотворения и песни, посветени на Апостола.
„Българи, турци, евреи и прочие ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи“, е записал Левски в тефтерчето си. Тези прости думи съдържат в себе си целия смисъл на демокрацията и ценностите, изповядвани днес в Европа“. Това заяви Илкнур Кязим. Тя пожела на учениците с достойнство и отговорност да следват повелите на Апостола и да утвърждават името на своето училище.
По-късно Илкнур Кязим и Ерсин Метин проведоха среща с директора на училището Гюлюзар Исмаил и учителите. На нея беше представена визията на Общинското ръководство за развитието на образованието през следващите години.
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/2/20 19:44

    В твоя тефтер е смисълът на общината, махни любовниците, секретарите и бизнесмените от обкръжението си! Ще съсипете за пореден път общината!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/2/20 21:01

    Левски – най-българин от българите, Апостол на свободата е осъден с участието на четирима българи в съдебната комисия, които са го пратили хладнокръвно и съзнателно на бесилото, но неговата съдба е била зависима и от сърби и руснаци …

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/2/20 21:01

    Левски – най-българин от българите, Апостол на свободата е осъден с участието на четирима българи в съдебната комисия, които са го пратили хладнокръвно и съзнателно на бесилото, но неговата съдба е била зависима и от сърби и руснаци …

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/2/20 22:19

    Поп Кръстьо?
    Има стремеж ,особено сред ловчанлии, за пълното му оневиняване! Възможво е наистина, да не е пряко виновен за залавянето на Апостола, но поведението му е повече от съмнително Гузен е Възможно е , вината му да е в счетоводните сметки?! Но там ЛЕВСКИ е безкомпромисен, държи сметка и за бозата, изпита с комитетски пари! Ако е бръкнал в касата и това е станало достояние на Апостола, причините за притеснението му са оправдани! А в такива случаи всичко е възможно!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/2/20 22:26

    Най-сериозният опит да се спаси животът на Левски е акцията на пратеника на Търновския комитет в Сърбия, който през януари 1873 година пристига с цел да предаде жалба на консулите на великите сили. Сънародниците ни са разчитали на съдействието Любен Каравелов и Панайот Хитов. И двамата обаче не предприемат нищо. По това време нито Сърбия, нито Русия имат намерение да спасяват Апостола на българската свобода - това е и причината Каравелов и Хитов, като зависими от Сърбия и Русия лица, да останат безучастни.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/2/20 22:33

    Рекъл бих, че българите имаме своего рода национален комплекс за предателство и завист.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/2/20 22:33

    Рекъл бих, че българите имаме своего рода национален комплекс за предателство и завист.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/2/20 06:06

    В етимологичен смисъл демокрацията е преди всичко режим, в който властта принадлежи на народа. На практика целият народ избира своите представители, които създават суверенно закони и управляват страната за определен период от време. По това демокрацията се различава от традиционните общества, които се подчиняват на принципи, завещани от техните деди, или от абсолютните монархии, управлявани от крал по Божие право, където владетелите се редуват според принадлежността им към същия род. В една демокрация народът не съответства на някаква „естествена“ същност. Той се различава от фамилията, клана или племето не само в количествено, но и в качествено отношение, където определяща е роднинската връзка, както и от всяка друга колективна цялост, дефинирана от общи черти като раса, религия или роден език. Народ са всички родени на една и съща територия, плюс хората, които те са приели. При демокрацията, поне на теория, всички граждани имат еднакви права и всички поданици са равни по достойнство.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/2/20 07:18

    Ние сме известни с това, че при нас се случват за пръв път неща, непознати до този момент на света, и в този смисъл-не подлежим на прогнозиране.
    Коя държава може да се похвали с 14 банкови фалити за последното десетилетие на миналия век?
    Коя държава от влезлите в Еврозоната може са се похвали, че веднага след споменаване на срока за влизане в Чакалнята, новобогаташите у нас са обърнали 2 милиарда в евро?
    В коя друга държава е наблюдавано подобно явление?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/2/20 10:52

    Izles po cesto sred horata.ostavi tazi kanselariya za miskite.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/2/20 12:20

    Дела трябват,а не думи !!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/2/20 17:49

    Поклон пред паметта на Левски ! Велика саможертва, трагична обреченост - характерна и неизменна истина !

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/2/20 17:50

    Поклон пред паметта на Левски ! Велика саможертва, трагична обреченост - характерна и неизменна истина !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/2/20 18:57

    pazi se gospojo ot gospodina na pirviya etaj, koito o se zanimava samo s grajdanstvo,apostili i dalaveri ne vijdaj li ce ti kopae groba

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.