Жители на малки населени места носят малки кученца в кашони и ги пускат в Момчилград.
„Момчилград! SOS! SOS! SOS!“, пишат до 24rodopi.com местни жители.
„Отчаяни сме, останахме вече без сили! Тази сутрин (3 февруари – б. р.) забелязахме пак нови и все нови изхвърлени кучета и то бебета по улиците. С приятели обиколихме 11 места, за да ги храним и да ги опазим.
Вчера имахме един инцидент на улица „Черно море“.  При обиколката на бездомничетата, чухме как едно от бебенцата силно лае и видяхме как един мъж посягаше с една дълга тояга към мъничето, а после замерваше с камъни, защото е влезнало вътре в едно заградено място. Опитахме се да спрем този човек преди да е убил животното…
Хора, ние сме жени, при отбрана той се опита даже да ни удари, а от устата му излизаха само псувни. Не го знаем кой е ,но ще разберем и ще подадем жалба. Имаме и доказателства“, пишат момчилградчани.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/2/20 08:08

    къде са кучкарките алооо, тези хайванчета мръзнат, приберете ги.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/2/20 19:53

      Да не са длъжни да приберат всички кучета? А вие ще помагате ли с нещо ако ги приберат?

      Изтриване
  2. Анонимен4/2/20 09:48

    Кога в Момчилград ще има адекватни мерки спрямо уличните кучета? Нахвърлят се, хапят, плашат малки и големи. Не е ли време да се изгради приют? Колко кмета се смениха, а проблемът на всички жители остава. До кога???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/2/20 10:35

      Вие имате ли предства как се поддържа приют с 10 000 лв.-15 000 лв. Това само за заплати на персонала няма да стигне. А има ли подходящ терен за приют?! Всичко е продадено на бившите кметове!

      Изтриване
  3. Анонимен4/2/20 10:22

    Taka e kato v selata divacite shte piqt v selskata krachma na suho mastika v selskata krachma i oshte shte se zapishe v cherniq tefter na veresiq No nqma da si kastrira kucheto ili da se zapishe kato negov sobstvenik kakto e po reglament! Trqbva da se izgotvi invertizacionen spisak vuv vsichki sela s imena na sobstvenici i broy kuche v kasta. Obshtinata trqbva pismeno s zapoved da go priloji vuv vsichki sela. Problema e mashtaben i ne moje s dobrovolci da se reshi celiq problem! Spasqva se edno kuche ot stud ot glad ot nasilie No idvat 5 10 novi! Kastraciqta da e zadaljitelna Che da se izbegne populaciqta! S mnogo trud i prilagane do godina dva moje da se svedat broq na kucheta do minimum dori izcqlo! Tova e priziv kum kmeticata ni i neynite pomoshtnici po selskite rayoni!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/2/20 10:27

    И в Джебел селяните от селата постоянно си изхвърлят кучетата в града.Ако има санкции, то трябва да са точно за тези хора!А не после гражданите да се оплакват,че имало много безстопанствени кучета по улиците.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/2/20 10:36

    Всеки по веригата трябва да поеме своята отговорност. Собственик на куче или кучета. Инвертизация с имена на собственици, брой кучета. Госпожо кмет приложете закони, съберете вашите наместници както е редно, по устав регламент и заповеди. Помогнете на доброволците, с труда на няколко граждани мащабния проблем няма да се реши само с штракане на пръсти! Великите ви еколожки да се поразмърдат малко. Всеки пазарен вторичен ден се изхвърлят невинни същества!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/2/20 12:33

    И Кърджали стана резерват на тении и глутници плашещи хора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/2/20 19:54

      Ми обезпаразитявайте ги

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.