През миналата година над 1,1 млн. гръцки граждани са направили туристически посещения в България, което отчита 4,7% ръст спрямо рекордната 2018 г. – второ място в класацията за входящ туризъм. Също за 2019 г. над 1,4 млн. са били българските туристически посещения в Гърция и това е 4,2% увеличение спрямо 2018-а – също второ място в класацията за изходящ туризъм.
Тези данни оповести министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с колегата си от Гърция Хари Теохарис.
15 млн. души са преминали през шестте ГКПП-та на българо-гръцката граница през м.г. „Маказа“ е №2 по натовареност, пък посочват от „Гранична полиция“. Около 1 700 000 души са прекосили пункта край Кирково.
Цифрите на един министър и едни други цифри, в колоните от автомобили.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/2/20 14:30

    Лелеееееееееееей! Как си е повярвала тази бекасина!

    ОтговорИзтриване
  2. Управляващи разширете този граничен пункт.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/2/20 07:46

    Гърците идват основно за евтини продукти и от големите вериги, които между другото не плащат данъците си в България и за един резервоар от бензиностанцията. Това е нито идват да се любуват на природата, нито за туризим. Още по-малко отсядат по хотелите и къщите за гости в региона или страната.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.