Мащабна акция на „Пътна полиция“ в страната, свързана с нерегистрираните автомобили с газови уредби, напълни Контролно-техническите пунктове за извършване на проверки на автомобилни газови уредби. Така бе и в Кърджали. Множество паркирани автомобили и изнервени шофьори. Какъв е редът?! Протокол за преглед – 20 лева, сертификат от сервиз - около 50 лева, и накрая-смяна на талона срещу 20 лева. Или с други думи-около стотина лева и поне един ден време. Ако обаче газовата ви бутилка е над 10-годишна, трябва да приготвите още 250 лв. за подмяна. Всичко това е изнервящо, твърдят водачи на автомобили, които недоумяват защо години след влизането в сила на това изискване, колите им успешно минават преглед.
„Отидох до КАТ и се оказа, че са нужни други документи. Сега тук трябва да плащам някакви разходи, а колата си има паспорт. И преглед минах на 18-ти, всичко е наред. Пише: газова уредба одобрена, всичко е наред. Тоя паспорт за какво са ми го издали тогава? Казват, че от 2014-та година е това. Досега защо съм минавал преглед, като не е вписано в талона?!“, посочва пред екип на 24rodopi.com водач от Кърджали.
Друг също коментира ситуацията. „Имам поставена газова уредба. В талона е вписано, че е проверявана, но не е регистрирана в големия талон. Сега сме задължени и в него това да е отчетено. Системата според мен е ясна. Администрацията от Министерството трябва да цеди народа, да се дават пари. А на мен това ми излиза двойно“, посочва водачът.
Глобата за шофьорите, които не са вписали в талона си, че са преправили колата си на газ, е 150 лв.
„Като взимаме 800 лв. заплата и не ни стигат да си храним семействата, колкото и да е глобата тя ни утежнява бюджета“, коментират още водачите.
Всъщност това изискване е в сила от 1 септември 2014 година. Въпреки това регистрираните в КАТ промени в горивните уредби са много малко, за страната са малко над 25 хиляди. Какъв е броят на всички автомобили с допълнително монтирани газови уредби, никой не знае.


24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/2/20 16:55

    Цедят ни ...Защото спим и си ТРАЕМ за всичко...Така е в България.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/2/20 17:39

    Това вече е разбойничество Бойко да си ходи, невъзможно е да се живее нормално.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/2/20 17:57

    İskam.sledvashtata.mi.kola.da e,elektricheska.mejdu.10.000.,i_ 30.000lv.za.bideshteto.nadetetomi.i.za.djoba.mi.e.udoben.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/2/20 18:09

    Az ako sam na mqstoto na punktovete za registraciq na gazovi uredbi tochno sega shtqh da vdigna cenite pone troino. Koli s gazova uredba shte karate za da ste na dalavera, a nqma da si q registrirate pak za da ste na dalavera. Nqma takova neshto! Nakaraite gi da plashtat po 500 lv danak, zashtoto sa opasni!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/2/20 07:41

    Haредбата е в сила от 2014г., ама тогава се подчесвахте и чакахте да мине номера- ама не мина и сега ревете.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/2/20 11:51

    Snimkata s uvelichenite detaili ot shahtata trepe ribata...:-)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/2/20 13:13

    Minete.na.tok.vcars.bg.ima.elektricheski.koli.100km.se.minava.s2lv.ok.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/2/20 15:39

    Бат, Бойко вече трябва да си ходи,подиграва се с народа!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/2/20 17:32

    18:09 Пиши на киририлица ве селянин със теа дизели само мърсите ейййй

    ОтговорИзтриване
  10. Предлагам бат'Бойко да въведе такса "мек хуй" ,защото младите избягаха и няма кой да плати за " твърд".

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/2/20 08:11

    Чудят се още от къде и как може да ограбят най-бедния и опростачения робски народ в ЕС

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/2/20 10:37

    При регистрация на колата 2015 си имах газова уредба от Италия. Описана и в документите. А КЕТ ми регистрираха само бензин. Сега да ги осъдя ли?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.