Милионерът на Кърджали, който стана бедняк покрай приватизацията, Петър Косев, заяви, че акцията на главния прокурор Иван Гешев „Пълна проверка на приватизацията“ е едно „добро дело, опит за победа на справедливостта“.
„Вярвам, че сега ще се установи цялата истина за моя случай. Аз бях ограбен, един от най-ограбените в България. За една нощ загубих 18 млн. лева, а днес – 28 февруари 2020 година, в 15.00 часа в джоба си имам само 8 стотинки“, казва пред 24rodopi.com Петър Косев, който в далечната 1991 година беше основният спонсор и на ФК „Арда“ Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа, Косев започва бизнеса през 1989 г. със спестяванията си от 636 лв. „Купих 4 метра и 27 сантиметра плат. Като ушиха роклите и ги дадох в дамска мода, докато се прибера в комплекс „Тракия", бяха продадени. И от реализацията на продажбата купих 11 метра и 67 сантиметра плат. 1989 г. септември месец вече имах 650 000 лв. През 1990 г. бях доайен и участвах на международния панаир в Пловдив със собствена палата. 1990 г. вече бях направил около 3 милиона и кусур чисти пари", разказва Петър Косев.
Печалбата той инвестира в бившата общинска фирма за търговия на едро, която по онова време притежава почти всички магазини в Кърджали, но последвалата приватизация го срива. „От собственик се превръщам в един просяк", припомня си Косев.
Днес той твърди, че са го ударили, защото е станал прекалено влиятелен. „От там е дошло опасението, че, видите ли, аз ще казвам кой ще е кмет или еди кой си каква длъжност да заема. Пък мен това не ме интересуваше. Аз съм един пример какво не трябва да правиш - да не се предоверяваш. Все пак, когато стъпваш в един район, да знаеш, че има пясък отдолу и трябва да знаеш коя група или коя част от група ще ти подложи пясъка отдолу и ще потънеш", коментира бившият милионер. Той смята, че зад фалита му стои „протекцията на бивш главен прокурор на Република България".
Какво каза още Косев за акцията на главния прокурор? Очаквайте подробности
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/2/20 16:14

    А дали ще каже и за този който му е дал плата ЗА роклите в куфарчето , човека който сега е в първите редици на АБВ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/2/20 16:55

    А дали ще каже и за този който му е дал плата ЗА роклите в куфарчето , човека който сега е в първите редици на АБВ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/2/20 17:28

    Този господин който го показвате що го не питате колко пенсионери е излъгал с пари които им е взел.

    ОтговорИзтриване
  4. Позволявам си един съвсем добронамерен съвет.Преди да интервюирате някои хора, първо се интересувайте кой, кой е.Петър Косев е с психични отклонения.Преди около 4-5 години без пари беше наел офис в киното, и се беше обявил за адвокат.Това е човек от типа на Зоро, лека му пръст.Интересно ми е как уж интелигентни хора като вас, не могат да преценят кое е, истина кое е лъжа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/2/20 15:50

      Прав си, интелигентни са ама уж.....

      Изтриване
  5. Анонимен29/2/20 08:32

    Абе редакцията,стига сте писали за този. Тва, е един алкохолик. Той освен да реве постоянно като девица за к... друго не знае да прави. Много обича да е медийна звезда. Питайте из града от колко човека е взел заем този и не ги е върнал. Кво се занимавате с него. Пишете какво прави общината за бездомните хора, това пишете.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/2/20 11:22

    Какво го показвате този лъжец. Освен да крънка всеки срещнат за пари друго не знае. А да да се обявява зя излъган собственик на винпром Пещера.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.