Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка Областна дирекция на МВР в Кърджали въвежда от полунощ ограничения на входно-изходните артерии на областния град за всички автомобили, превозващи пътници и без обоснована причина искат да го посетят. Същото се отнася и за тези, които искат да го напуснат.
Както вече 24rodopi.com писа, в 0:00 часа на 21 март в сила влиза заповед на здравния министър с нови противоепидемични мерки.
На контролно-пропускателните пунктове полицаите ще събеседват с водачи и пътниците в автомобилите, и ако липсва неотложност за пътуването по причини, изброени в заповед РД-01-143 от 20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването (ако пътуване не е свързано с: полагане на труд, здравословни причини на пътуващи или негови близки, завръщане на пътуващите по постоянен или настоящ адрес , като те се удостоверяват с документ), ще бъдат връщани.
Гражданите са призовани за пореден път да преустановят посещенията в паркове, градски градини, спорни и детски площадки, фитнес на открито, беседки, заслони и организирани пикници на открито, обществени места. При забелязване на струпване на повече от двама възрастни на едно място за продължително време полицаите от разстояние ще призовават да се прекрати събирането и хората да се разотидат. Това ще става чрез оповестителните системи, с които са оборудвани служебните автомобили.
Хората не трябва да напускат домовете си без причина.
Въведен е удобен час за пазаруване на възрастните хора над 60-годишна възраст , като те могат да посещават хранителните магазини и аптеките в удобно за тях време от 8:30 до 10:30 часа всеки ден.
Всички, които не попадат в тази възрастова група, следва да се съобразят с това, тъй като нямат да бъдат допускани в тези обекти.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/3/20 22:55

    В село Габрово пред кръчмата на кьор мюмюнали се събират много пияници.Защо за него няма закон и си прави каквото си иска? Защо неговите маси и столове не са събрани и вътре има клиенти?Кмета Тричков е цял ден при него той ли го пази или някой друг?След като има Епидемична обстановка защо на някои хора не им пука за здравето на други?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/3/20 00:45

    Къде е държавата.става въпрос за завод Теклас, нито са взети мерки нито маски нито разтоянието се спазва, къде за кои касае закона, кой ще греда децата в къщи , ако не ни пускат в отпуск, вземат мерки тедейте да излизате от къщи, пък то завод дори карат и оплашват хората да идват и събота на работа,тук работят над 2000 души така ли ще спасим живота си?? Къде е държавата имаме деца родители, моля ни помогнете, идват хора с кашлица, настинка никой не ги проверява само и само евреина да попълва джоба, моля публикувайте новината

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/3/20 00:45

    Админ публикувай коментарите

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/3/20 07:21

    Този кокто е създал планетата и хората, е определил и закони, по които да съществуват. Тези, които създават анти такива, като омраза, отказ от семейните ценности, печалба на всяка цена, разни измислени незнайни полове, войни с всякакви средства, ние самите приемайки това, натоварихме огромно, тази планета! Тя трябва да се очисти. И тя, ще го направи. Цената ще е също огромна!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/3/20 07:33

    Дано контролиращите бъдат със защитни облекла, че да не заразят пътниците, с които ще беседват. А най-добре ще е да дезинфекцират влизащи и излизащи барабар с колите

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/3/20 11:00

    А ПРЕД И ВЪТРЕ В КАУФЛАНД И БИЛЛА Е ПЪЛНО Е С ХОРА!
    АБЕ ХОРА СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ ИЛИ ПАЗАРУВАЙТЕ КВАРТАЛСКИЯ МАГАЗИН ИЛИ НА СЕЛО КЪДЕТО НЯМА ОПАШКИ,ЗАЩО ЧАКАТЕ НА ОПАШКИ!??!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/3/20 11:30

    Извинете обаче знаещите са много обаче хал хабер си нямат в Теклас са дадени маски на работниците дезинфектанти има на входовете на фабриките,сапуни,хартии си гимат обаче хората зимат за вкъщи крадат нахалниса да всеки си има дете и си мисли за близки но трябва да знаете едно все още в Кърджали няма в момента няма опасност сега ако пускат после нещата ако вървят по на зле в теклас ще трябва да работи ясно ли вие едно единствено пазете чистота мийте ръцете и се успокойте да се пази и карантината ей това е цялата работа

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/3/20 11:46

    Какво правят тези,които нямат адресна регистрация на мястото където живеят,а работят извън него ???

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/3/20 12:44

    I v selo Povet pred kmetstvoto kadeto na purviya etaj e hranitelen magazin i kruchma vseki den e pulno s hora ,kade sa kompetentnite organi ili chakat koronavirusa da se razrazi i tuk li

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/3/20 07:33

      Щом си писал и знаеш, значи ти също посещава магазина и кръчмата и си нарушител, първо трябва да си наказан ти, като предател

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.