Ден №16 от извънредното положение. Хиляди затворени по домовете, бизнес под ключ, блокада на градовете.
384 часа страх зад маски…
Пикът на епидемията от коронавирус у нас ще бъде по Великден и след него, твърди шефът на Института по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев, който е член на Националния оперативен щаб.
А както мисли генералът, който през седмицата отсече „По-добре да има колони на КПП-ата в градовете, вместо кервани от военни автомобили, които изнасят трупове“?
"Предстоят ни най-тежките времена. Медиите може да са много полезни, като дават репортажите от Италия, Испания, САЩ. Усилията са насочени да се избегне лавината, която се наблюдава там. Апелирам към медиите да фокусират вниманието върху обществото върху тежките времена, които ни предстоят, а не върху това колко лесно се разминаваме“, казва генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, ръководител на Щаба.
Има и добри новини, и по-оптимистични изявление на експерти, но… всичко зависи от Щаба. Ако тенденцията на увеличаване на броя на зарадените с COVID-19 се запази, от Националния оперативен щаб ще предложат налагането на още по-строги мерки в страната. Сред тях - вечерен час и тотална забрана за напускане на домовете.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.