„Отвореният“, според публикациите му, и много безотговорен, според институциите, финансист Владимир Каролев вече е с две повдигнати обвинения. Новината съобщава БНТ. Едното е за нарушаване на карантината. Второто е за заблуждаващи публикации в социалните мрежи, в които се обяснява, че мерките срещу епидемията са безплодни.
Владимир Каролев ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв.
Наказанието за нарушаване на карантината е затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 000 лева.
Каролев, който се завърнал от Англия, е бил задържан в полицията в Разлог за 24 часа. 
Софийската районна прокуратура информира, че се е самосезирала "по повод публикации в социалната мрежа, от които е видно, че гражданин на столицата е предприел пътуване до друга област, без то да има характера на неотложно", с което е нарушил заповедта на министъра на здравеопазването за ограничаване на пътуванията между областните центрове.
В хода на разследването е установено, че Каролев се е самокомандировал в хотелски комплекс край Разлог с обяснението, че ще участва в консервацията на хотела, ще осигурява охрана и ще помага на служителите. Според прокуратурата обаче фактът ,че хотелът си има управител, означава, че пътуването е можело да се отложи. Като се позовава на публикациите на Каролев в социалните мрежи за това, че се е разхождал в околностите, прокуратурата заключава, че е нарушил "собственоръчно декларираните обстоятелства" като е напуснал комплекса и демонстративно е проявил незачитане на установените правила. Прокуратурата отбелязва, че Вл.К. е публична личност, бивш столичен общински съветник, и като такъв следва да бъде отговорен не само към близките си, но и към обществото, давайки пример за спазване на предписанията и препоръките на здравните власти. Още по-укоримо според държавното обвинение е обстоятелството, че "чрез социалната мрежа Вл.К. целенасочено е предприел действия, за да направи публично достояние начина, по който е напуснал столицата, грубо пренебрегвайки установените правила за предотвратяване разпространението на новия коронавирус COVID-19".
Във "Фейсбук" Каролев уточни, че отправените му обвинения са две - че "в нарушение на Заповед на Министъра на Здравеопазването съм преминал през КПП Ярема". "Според тази заповед "неотложно пътуване" е пътуване, свързано с полагане на труд. Документът удостоверяващ спазването от моя страна на тази заповед е свален от сайта на МВР и надлежно попълнен и оформен бе представен от мен на длъжностните лица на пропускателния пункт, които след щателен преглед на декларацията ми позволиха да продължа пътуването", обяснява своята гледна точка Каролев.
Второто обвинение, по думите му е, че чрез пост във Фейсбук е изразил лично мнение, че въведената мярка е неефективна, тъй като с правилно попълнена декларация всеки може да напусне София, и по този начин е подал заблуждаващи знаци за тревога.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/3/20 09:20

    Жалко, че нищо няма да му направят. Много шум за нищо.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/3/20 10:24

    Браво на органите на реда.Всеки трябва да спазва законите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/3/20 10:40

    SHTE OSUDI DURJAVATA KAKTO SAM PISA I SHTE SI GI VZEME S LIHVITE

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/3/20 11:41

    Точна дума "отворения".Никога не ми е бил приятен така наречения " финансист".Едно обикновено леке.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/3/20 13:55

    Циркаджия!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/3/20 16:27

    Kakvoto tarsil, nameril.chestito!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/3/20 16:35

    Obache ostava otkrit mnogo vajen trevojen vapros za zdravnata sigurnost na geografiata i geologiata na rbg : ima li virusi v planinata, gorata, tam koi lovi viruzite, gorskia ministar li, otchita li kolko viruza e hvanal v gorata, planinata, rekite, ezerata, moreto, v minnite tuneli, pesteri i galerii?! Nali i tam e Bulgaria, gospodin Mustafdjiiski?!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/3/20 08:52

    Тоя тип се подиграва с българските власти и закони и трябва да му се покаже че не може да си прави каквото си иска и когато си иска

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.