Хиляди нашенци се завърнаха в родната планина. Зарязаха живота зад граница от страх за живота. Стрес и паника се лекуват по-лесно у дома.
„След време пак ще тръгнем към чужбина. Но нека всичко да премине. Тук се чувстваме много по-защитени. Не е приятно да ни гледат като прокажени. Всички, които се връщаме по родните земи. Едва ли не ние сме виновни, за разпространението на заразата. Постоянно се казва колко милиарди пращат всички нашенци зад граница, че са най-големия инвеститор, а сега сме като чумави за тях. Еврото не носи болести, така ли? Колко много млади хора си отидоха от този свят в чужбина докато се мъчат да осигурят някакво спокойствие на роднините у дома. Колко сълзи и мъка от разделени семейства през всички тези години. Никой не е тръгнал от хубаво. Държавата ни изгони заради живота, който е тук. Сега се върнахме, спазваме карантина, но не ни смятайте за прокажени“, изповядва жена от региона, за която срокът „У дома под ключ“ приключва след дни. Болката в гласа се усеща отчетливо дори по телефона.
Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!
И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Всяко четвърто „дете на гурбета“ е от Родопите?!

-800 души под домашна карантина

-Честта завихме в рула тоалетна хартия

-Всеки търси ваксина…

Осъдени души на дъното на бутилка ракия

-Блокираната планина се напълни с живот от… страх за живота?!

-Искам свобода, гледам 100 глави добитък!

-На прага на кризата „Коронавирус“ :
4 061 чужденци за месец, 4,3 млн. лева печалба!

-Карантина и нарушения: Едни ходят на кафе, друг тръгнал за авточасти…

-Руло №19 или изолация в панелката
 24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/3/20 22:12

    Браво на тази жена, но колко от тях спазват карантина? Там е хубаво като печелят пари,а защо си идват и рискуват живота на близки и познати. Нали там ви е хубаво, стойте си там. Като дойдат тук повечето ходят на гости, при роднини. Не спазват карантина.Моля ако не за своя мислете за живота на вашите майки и бащи, баби и дядовци. Не излагайте на риск здравето им.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/3/20 22:54

    Napalno sti siorni

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/3/20 09:36

    Добре е като се внасят пари от чужбина а когато трябва да се върнеш в родината си не си приет

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приет си но ако си стояхте в чужбината нямаше да има болни в страната ни.докато бяхте из всички ьн се подигравахте на хората останали в собствената страна.наистина сте прокажени без вас беше добре

      Изтриване
    2. Анонимен27/3/20 16:25

      Нали Ви е добре там защо се връщате?Ако не беше този вирус щеше да стоите в чужбина и да плюете България!

      Изтриване
  4. Анонимен27/3/20 09:47

    Връщат се тези, които работят нелегално. Не плащат никъде осигуровки и сега от страх, че там няма да ги лекуват се прибират. Ще напълнят болницата с такива паразити и ние, дето си плащаме данъци, осигуровки ще си мрем по домовете. Не е справедливо, ама никак!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това искат от крадливата ГЕРБ да ви разделят и да се самоунищожите .Подарите ръка това са ваши братя,и..може би по добрата част от нашата България.

      Изтриване
    2. Анонимен27/3/20 22:51

      Съгласен съм на 100% с вас, 27.03/09:47

      Изтриване
  5. Анонимен27/3/20 11:42

    Аз съм в чужбина и работя легално не се притеснявам но има доста българки които са тук нелегално и лъжат дори какво работят къто се преберат в българия

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. България се пише с главна буква,миячко/миячко/ на тоалетни.

      Изтриване
  6. Анонимен27/3/20 11:45

    В чужбина съм и съм редовен и оставам тук но тези българки дето се прибрах незаконните сега кой знае кво лъжат в България че са работили на стари бабички помагали уж

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/3/20 16:05

    Аз също съм в чужбина и си стоя тук.Работя легално и си внасям и в България здравните осигуровки. Интересно ми е как завърнали се от чужбина ще са на ваш гръб?Нали ако се наложи да ги приемат в болница който няма осигуровки плаща.То с осигуровки се плаща ако се стигне до нещо по-сериозно,пък ако си здравнонеосигурен няма да те погледнат не платиш ли

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/3/20 19:38

    Ne covecni....TOVA E.KATO VALCI, EDIN ZA DRUG. AZ RABOTIA V ITALIA!NE SAM SE VARNALA.ISKA SMELOST, ZA CUJBINA.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/3/20 21:14

    Кви пари внасят, кви глупости бълвате? Какво идиотщини се опитвате да втълпявате? Общи работници, болногледачи, берачи на боровинки, проститутки, джебчии и просяци - тези ли ни издържат? Тези ли крепят икономиката ни? С три думи - лош човешки материал

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/3/20 02:39

      "Българите, работещи зад граница са изпратили на свои роднини и близки у нас близо 731 милиона евро за първите 6 месеца на тази година. Това показват данните на Българската народна банка". Това са официалните данни!! Мозъкът ти е боровинка на теб, и то неузряла!

      Изтриване
  10. Българите на Запад са толкова различни, колкото и тези в България! Тук няма нито един коментар от преуспял българин, защото те не се връщат, ако няма проблем с роднини в РБ. Естествено е, че всички работещи на Черно и с непълни медицински застраховки ще се върнат в Родината и тя ще ги приеме като МАЙКА!

    ОтговорИзтриване
  11. Абе вие нормални ли сте бе, и какво като се върнали хората от чужбина. Нали са наши сънародници. Стига сте се страхували за жалкият живот който имате. Страхлив и.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/3/20 11:37

    Това че българите зад граница са най големия инвеститор са лъжи. Парите които пускат на родителите си и близките не са инвестиция. С тях не се отварят работни места. Тези пари само увеличават масата на парите в България и довеждат до инфлация. В тези времена когато никоя здравна система не изд р жа е редно да се лекуват там където са плащали осигуровки. Ако не беше тази Чума бяха много надменни и ни се присмиват. А сега ето ги.

    ОтговорИзтриване
  13. Всички сме българи,бе хора! Не са виновни тези,които се върнаха или са още там,а тези ,които направиха така те да заминат.

    ОтговорИзтриване
  14. Кой е този Бог,който ще ми одобри коментара? Хитлер,Гьобелс, английската кралица или Путин

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.