Паника настъпила в ардинската болница при появата на 71-годишния мъж и 68-годишната му жена, със симптоми на коронавирус. Никой от медицинския персонал не искал да се доближи до тях, да им вземе проби, да ги настани в специално обособеното отделение в малката общинска болница. Медиците били на мнение, че спешно двамата трябва да бъдат закарани в кърджалийската болница. Болните възрастни хора се разплакали и започнали да се молят: Не ни връщайте, не ни оставяйте да умрем!
От Кърджали пък отказали прием, защото двамата пациенти нямали проблеми с дишането. Накрая педиатър обслужил заразеното с коронавирус семейство.
Това заявиха пред 24rodopi.com близки на възрастните жители на ардинското село Горно Прахово.
Педиатърът д-р Гюнер Осман, който ръководи болницата, потвърди пред 24rodopi.com за случилото се с пациентите. Заяви, че той ги обслужил и дори им взел секретите за тестовете. В Ардино нямат наличен персонал за лечение на заразени с COVID-19.
В момента само д-р Осман влиза в стаята на болните мъж и жена.
Двамата пациенти са с двойна пневмония. Мъжът е диабетик, а на жената наскоро е правена коронарография.
Припомняме, че съпрузите, които са двойни граждани, са дошли от Истанбул в родното Горно Прахово на 12 март. Всяко лято си идвали на село, но този път пристигнали по-рано заради погребение на техен близък. За траурната церемония от Англия пристигнал и роднина на 71-годишния мъж и 68-годишната жена. Не е изключено той да е носителят на COVID-19, който предал коронавируса на двамата възрастни.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/3/20 21:44

    Има да плачем и да се молим пред докторите, няма да ни погледнат. Като знам на какво дередже е здравеопазването в България. Този не иска да преглежда, другият не иска да приема. Защо изобщо сте завършили тази хуманна специалност скъпи доктори питам се аз.!?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/3/20 21:52

    За съжаление човешкия живот е едно нищо в тази страна. Всички реват за пари,а когато става дума да спасяване на човешки живот ги няма никакви. Защо отказват от Кърджали да ги лекуват,не мога да разбера,в Ардино болницата не разполага с апаратури,а това е сериозно къде остана човечността,Хипократовата клетва...? Браво на д-р Гюнер,по-смел е от Кърджалийските лекари...Поклон!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/3/20 22:11

    Защо не побликувате коментари, които не са Ви изгодни?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/3/20 22:14

    Поздравления за д-р Осман! За пореден път се доказа като всеотдаен и грижовен лекар!А останалите нека се засрамят от постъпката си. В Наказателния кодекс е предвидено, ако лекарите откажат да лекуват по време на епидемия и извънредно положение, да бъдат подлагани на пробация за една година и да бъдат глобявани от 300 до 1000 лева. 

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/4/20 10:18

      doktorlara ceza 1000 levaya kadar vatandasa ceza 5000 lv boyle adaletin ta amk

      Изтриване
  5. Анонимен28/3/20 22:43

    Поздравления за Д-р Осман! Лошото е, че той е единственият педиатър, на който разчитат толкова много родители за децата им, а сега контактуването с него ще трябва да е като учебния процес, добре че ги има тези модерни технологии. Пазете се Докторе! Бъдете здрав!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/3/20 22:47

    Така значи, първо, изрично е упоменато, че хора със симптоми на коронавирус е редно да се обадят на лекуващ лекар за да им се вземат проби..второ, симптомите на тези”разлигавени” младежи не са критични, а постъпили само с леко повишена температура..трето..доктора,който ги е докарал в ардинската болница е абсолютен нехайник, понеже е пропуснал да им вземе само пробите и след това да ги кара наляво надясно..а те минали след това пре сума ти персонал..а какво ще правим след като ни се разболеят децата, понеже д-р Осман се е заел да оперира тази тежка задача..значи важното е да спаси разлигавените на тези несъобразителници задници за сметка на стотици дечица...евала бе..евала и на кмета...чиста некомпетенция..безгласна буква..а ако тръгна да говоря за неадекватността на кметството и полицията лошо се пише...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/3/20 09:40

      Как не ви е срам,какво означава несъобразени,разлигавени з....ци? Всички заразени ли са з....ци? Защо не критикувате Кърджалийската болница? Нали там има инфекциозно отделение,нали е областен град? Как може да им откажат да ги приемат...В Ардино имат-нямат 2 отделения,даже нямат апаратури,нормално е да са паникьосани,защото утре-другиден Кърджалийската болница и тях ще върне,няма здравеопазване,сърдете се на държавата,не на лекарите които нямат оборудване,пък може и в областните да е същата работа,не знаем.Доколкото за кмета,хората си го заслужават,както и дпс

      Изтриване
  7. Анонимен28/3/20 23:02

    Д-р Осман, поздравления за изпълнен граждански и лекарски дълг! Молим те, алармирай г-н Чанев, нац. кризисен център! НЕ ИЗОСТАВЯЙ ХОРАТА! Благодарност! Поздрави ги, кажи им, че не са сами! GECMIS OLSUN TOSCALIYA! N. Mumun

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/3/20 00:47

    Каква е тази простатия в болницата в се стегнете

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/3/20 01:09

    Браво докторе

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/3/20 04:46

    Адмирации за д-р Осман! Един достоен лекар!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/3/20 07:15

    В тази сутуацшя колко уволнени ще има в ардинската болница за непреглеждането на хората? Нека цял свят види какво здравеопазване имаме

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/3/20 08:21

    Ми тогава закривайте я болницата в Ардино! Никой не искал...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/3/20 09:05

    Изключете за един момент факта, че у нас има частни болници и се хванете да облегалката, за да не паднете - В ТОВА СЪСТОЯНИЕ СА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ БОЛНИЦИ, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА 6-7 В СОФИЯ, ПЛОВДИВ, СТАРА ЗАГОРА

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/3/20 09:43

    ne se u4udvam v4era vav kardjali se odariha motor i leka kola barza pomo6t prestigna na 17 minuta policiata na 20 minuta a katajiite na 22 minuta zatova kato biat medecinski lica e imalo za6to

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/3/20 10:01

    А Борисов отпуска по 1000лв на всяко медицинско лице. Сумати дарения за болниците направиха- за какво за да не ни преглеждат. Директно затвор за отказалите помощ медици

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен29/3/20 10:12

    Само страхливците и некадърниците при такава ситуация се опитват да прехвърлят отговорноста на други.Та питам само Осман ли е медик в тази болница а другите ще се наредят на опашката за 1000лв. като заслужили на първа линия.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен29/3/20 10:36

    Заради единици - нехранимайковци не може да се подхвърли мисълта за закриване на болници, добре ли сте, бре, хора. Истина е, че хуманността сякаш се опитва да отлети нанякъде под крилата на тъй наречената демокрация, но не може да се затрие надеждата на хората за изхода от борбата за ликвидиране на негативите в живота.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен29/3/20 10:58

    Разбира се, че от Англия е дошъл вирусът. От Турция вирус не може да дойде. А пък да дойде от Истанбул - абсурт.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен29/3/20 11:33

    От многото хвалби какво стана сега
    Изет Балкан язък взък.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен29/3/20 12:44

    Стига заяждания! Сега цялата мощ трябва да се впрегне в лечението на двамата болни! И ако има нещо нередно, трябва да бъде достояние на обществото. Браво на доктора, но явно само това не стига. Да алармира Министерството на здраеопазването, Националния оперативен щаб, ако трябва премиера Борисов. Моите поздравления за журналистите, които са написали случващото се. Защото ако утре се стигне до фатален край с тези пациенти от нищоправене в болницата, кой ще поеме отговорност? Или ще кажат ами те са били болни, така и така са щели да умрат. Лекувайте болните, не си правите гаргара!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен29/3/20 12:59

    Правилно, коментар 12.44, сега освен спасяването на тези двамата трябва по примера на света и страната всичко да се впрегне в търсене на контактните, трябва всеки от своя страна да поеме своята отговорност

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен29/3/20 13:17

    Къде е щаба. Къде е председателя на общ щаб

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен29/3/20 13:30

    Д-р Осман просто си е изпълнил задълженията като дежурен лекар нищо повече не е направил за това е положил Хипократова клетва длъжен е не само да взима пари за щяло и нещяло!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен29/3/20 13:32

    Какво е това искат не искат който е станал доктор е длъжен да се озове държавата ги е изучила безплатно длъжни са положили са Хипократова клетва!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен30/3/20 10:11

    ТОГАВА КАКВИ ПАРИ ДАРЯВАТ БИЗНЕСМЕНИТЕ ЗА КЪДЕСА ПАРИТЕ НАЛИ ЗА БОЛНИЦИТЕ ИЛИ ДА ЯДАТ ДА ПИЯТ Д-ТЕ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.