3 198 туристи са похарчили общо 205 700 лева за нощувки в Кърджалийско на прага на кризата, свързана с коронавируса. С 50 на сто са се увеличили посещенията в местата за настаняване в региона през месец февруари т.г. в сравнение със същия период на миналата, установи проверка на 24rodopi.com на база данните на Националната статистика.
Над 80 процента от туристите в Кърджалийско са били българи, като най-вече предпочитанията са били към обекти с 1 и 2 звезди. Средният брой нощувки също е скромен-едва 1,4 на човек. Чужденците, посетили през февруари региона, пък са 597 души. Най-много те са били от съседна Турция, следвани от малък брой румънци и гърци.
През февруари в област Кърджали са функционирали 41 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 640, а на леглата – 1 243. В сравнение с февруари м.г. общият брой на местата за настаняване нараства с 57.7%, а на леглата в тях – с 45.6%.
Общият брой на нощувките е 4 736 и бележи ръст от 39.1%.
На снимките и видеото: Меандрите на Арда и хотел "Боровица"

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/4/20 13:10

    Детето познава три измерения: дължина, ширина, височина. Възрастният човек опознава четвъртото измерение – време. После всеки разбира, че има пето, шесто, седмо, докато открием истината - дните се раждат в повторения, но характерът на деня никога не е един и същ. Ние живеем в настоящето, и докато осъзнаем същността му, осъзнатото се превръща в част от минало, в спомен. Да се наситиш на делника, да откриеш неповторимото в локалното, да дишаш въздуха на града и да си щастлив, че го преоткриваш във всеки сезон – това е поезия....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/4/20 13:25

    Gitti bitti turist iok.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/4/20 16:48

    хотели за два часа

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.