Няколкостотин хиляди българи вече са заразени с коронавирус, заяви по bTV известният специалист по инфекциозни болести доц. Атанас Мангъров.
"Отдавна очакваме пик и камионите с трупове. До сега от вируса са починали 56 души, но до момента нямаме данни реално колко са заразени. До сега сме регистрирали хиляда и няколко стотин, със сигурност са много повече", коментира броя на заразените у нас специалистът.
Припомняме, че потвърдените случаи на COVID-19 към 17 часа на 27 април у нас са 1 363.
Инфекционистът определи това като „ловене на мухи“. Според него паниката, обхванала света, не е медицинска. Всякаква друга може да е - политическа, икономическа, подчерта той.
„Витамин С няма как да ви спаси от коронавируса. Рано или късно той ще мине през населението на цялото земно кълбо, ако преждевременно не изчезне. Коронавирус не са пригодени към човешката популация“, каза доц. Атанас Мангъров.
Швеция продължава да следва своята философия, не се е отказала от либералния си подход. Аз мисля, че тя ще излезе най-леко от кризата.
В Швеция има множество хора, които са на 80-90 г. с големи пенсии, които се отглеждат в домове за възрастни хора. Затова толкова много там са заразените.
Инфекции в болниците стават причина за много смъртни случаи.
От 20 новородени 11 починаха в София преди година от вътрешноболнична инфекция, съобщи специалистът.
Коронавирусът е обща вирусна инфекция, която се самоограничава. Излекуваните не са излекувани. Това са хора, на които им е минало.
При критичните случаи хората са държани живи, докато излязат от това състояние, каза още Мангъров.
Поне 100-200 пъти повече са заболелите от регистрираните от COVID-19 у нас.
Това заболяване трябва да бъде посрещнато от най-младата и най-здравата част от населението - от децата и родителите им. Дори да се разболеят няма какво толкова да им се случи. Сега като се отвориха парковете хората ще се размешат и ще се случи това, което най-после трябваше да се случи.
Ако инфекцията тръгне от другата страна - при възрастните, там ще има много жертви.
Човечеството се е сблъсквало с такива грипни вълни и преди. Това вече сме го играли, каза още доц. Мангъров.
Всички тези неща се опитах да ги обясня и на премиера Борисов. Щабът го е страх. Хубаво е да се отворят и стадиони, фитнес зали. Явно никой от щаба не спортува. На тези места ходят здрави и силни хора, хубаво е те да се омешат, препоръча доц. Мангъров.
Преди 4 дни в ефира на националното радио специалистът каза: „За момента може да се каже, че в нашата страна по най-скромни преценки има над 300 хиляди души, които вече са били заразени с коронавирус. Това, че се установяват хора, които в момента отделят вируса, няма нищо ново, досега не сме ги били установили“.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/4/20 18:31

    Как да те разберат, докторе?! Говориш на тъп, по-тъп, гербаджийско говедо

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/4/20 18:53

      Прекарахме го през януари кой ни прави тест тогава

      Изтриване
  2. Анонимен27/4/20 18:59

    Браво! Доктор Мангъров, за голямо наше съжаление няма такива много, като Вас, от истинското, учещото, достигналото до успех с труд и усилия поколение. Новите индивиди са примати, свикнали на мекото, лекото, показното и силикона. Какво ни чака? Целият свят видяхме. И когато няма Герой, като доцент Мангъров, защото, за да си герой трябва здраво да си стъпил на краката си: като си чел много, доказал си се в професионален план, с две думи надвил си на масрафа, не ти пука от Истината. Но, след време, няма да има кой да ни каже Истината. Няма да има Компетентни, нито Можещи, а за Човечни, тази дума ще изчезне от световния речник.

    ОтговорИзтриване
  3. зафер ертюрк27/4/20 18:59

    Г-н Мангъров има лете има зиме.
    След лятната почивка короната ще се върне с братчедите си цяла зима ще имаме възможност да се обикнем взаимно.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/4/20 19:07

    В България сега нарочно не показват истинската бройка от заразените с коронавирус. И после истински управляващите света богаташи и Бил Гейтс ще кажат:"Вижте България, тя е за пример. Там няма заразени. Въвеждайте нейните правила за ограничаване на всички възможни свободи в цяла Европа и в целия свят. Времето на тоталната диктатура настъпи. Така ще бъдете без права и без свободи докато ви вкараме чиповете"

    ОтговорИзтриване
  5. зафер ертюрк27/4/20 19:25

    Г-н Мангъров има лете има зиме.
    След лятната почивка короната ще се върне с братчедите си цяла зима ще имаме възможност да се обикнем взаимно.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/4/20 19:55

    Mangar e predstavitel na kraynoliberalna cast ot naselenieto na stranata , koito razglezdat naselenieto ni bez kapka coveshka emocija -kato mikroorganizmi ,da recem amebi,koito ili shte ocelejat ili shte zaginat ot ognenata pregradka na virusa ubiec COVID-19.Kakvoto poseem tuy shte ozanem...

    ОтговорИзтриване
  7. Благой от Софстрой27/4/20 20:15

    Доценте на тебе имам пълна вяра понеже обясняваш мотивирано за разлика от онези циркаджии от Тиквощаба които ми декламират стъкмистики.Отделно те поздравявам за смелостта че не се боиш на мушмороците от статуквото.Браво !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/4/20 20:15

    Аааааа,ако преждевременно не изчезне.Това е смисълът на мерките и забавяне.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/4/20 20:18

    Добре,че никой не го взима на сериозно ....щеше да избие маса възрастни и болни хора тоя т.нар. специалист.

    ОтговорИзтриване
  10. Едмон Дантес27/4/20 20:24

    Когато политиците имат решаващия глас няма гаранции че е в полза на народа.
    Когато народа има решаващия глас/референдуми/това вече е истина и демокрация.
    Засега единствено в Швейцария всичко важно се решава с референдуми-глас народен,глас божи.
    В момента берем горчивите плодовете на решенията на неадекватни политици които само насаждат страх у населението за своя лична изгода.

    ОтговорИзтриване
  11. Бай Кольо27/4/20 20:29

    Ненормален !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/4/20 20:43

    При тази смъртност, която в началото се предвиждаше - между 2 и 4%, досега трябваше да имаме между 6-7000 и 12-13 000 починали. Е, няма ги тези хора, няма камиони с трупове. В нашата страна са умрели 56 души!" И от тях 90% със сериозни хронични заболявания и на възраст.Един да им го обясни както трябва! Хам научно, хем достатъчно просто, че да го разберат. Дано Бойко се вслуша най-накрая в думите му. Човекът, за разлика от "генерала" - окуражава! Не вещае апокалипсис....

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/4/20 22:03

    Борисов уволнявай щаба на генерал Паникьовски и бай Киро и назначавай прогесионалисти които казват истината за да не се оправдаваш с ретрограден Меркурий народа почна да гладува. Знаеш че гладна мечка хоро не играе но лошо хапе.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/4/20 22:40

    Докторе за да те разберат от НОЩ трябва да пият дезинфектанти.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/4/20 23:45

    Говори за обикновен грип. Не познава спецификата на COVID-19. Призна, че от няколко седмици не следи развитието по света.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/4/20 23:50

    Пепел на устата.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/4/20 23:54

    Кажете накрая че е" БИОЛОГИЧНО Оръжие " няма кой да си признае.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен28/4/20 00:30

    i az imam simtomi i sam se izoliral imam li pravo na bolnichen ?

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен28/4/20 07:55

    Мангъров е много прав. Лошото е че няма кой да го чуе. Мутафчийски, щаба и ГЕРБ са взели цялата държава на абордаж.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен28/4/20 08:03

    Докторе приветсвам за истината около грипа и презирам манипулациите ,всяване на страх, паника,за да се задържат още на власт, да упражнят едноличната си диктаторска власт

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен28/4/20 08:25

    Ситуацията в България към настоящия етап се харесва много на премиера.Той е едноличен управител на страната,заобиколен от послушковци като ген.Мутафчийски,медиите с някои изключения са негови говорители, хеле пък този Хекимян.Правят се икономически и политически игри.Уж,сме много загрижени за хората,но в момента премиера се готви за избори,т.е. той е в предизборна кампания,нищо общо няма със здравето на хората това,което се прави.Но след време главния покурор ще има много работа и той ще се превърне в спасителя на страната.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен28/4/20 12:57

    Препоръчвам на Мангъров ли е,или мангасарян ,да се омеши с такива които са вирусо носители.И такъв който е силен и здрав да го оноди.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен28/4/20 14:04

    Мангъров,мангърите на хората са на привършване.Няма ли помощи?
    Много ти е заспала физиономията.Усмихни се малко.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен28/4/20 14:50

    Доц. Мангъров е завършил медицина с пълно отличие за което му е връчен златен медал. Той не само е лекар. Той е профисионалист и работещ по специалността си. Лекува само деца което е адски трудно и отговорно. В същото време е и Началник на клиниката. Вместо такъв като него който трябваше да бъде Началник на Щаба по време на епидемията те сложиха за Началник-хирург. Добре, че поне той е завършил медицина. Вижте министъра на здравеопазването който е икономист. Ами предната министърка на здравеопазването също не беше завършила медицина. Сигурно утре могат да направят космонавт който е завършил право.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.