12 800 моторни превозни средства и 17 890 пътници са били проверени през почивните дни на петте контролно-пропускателни пункта в Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 384 водачи са изтъкнали причини за пътуването, които не попадат в хипотезата на неотложност, и са били върнати. На територията на областта са били установени 70 нарушения на противоепидемичните мерки. 59 са съставените актове по чл.209а, ал.1 от Закона за здравето на граждани, които не са спазили задължението за носене на предпазни маски. Досъдебно производство по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс е образувано за нарушаване на определена 14-дневна карантина от 62-годишен жител на община Ардино. 10 са проверките по същия текст в полицейските управления в Крумовград, Кирково и Ардино за констатирани нарушения на противоепидемични мерки в условията на извънредно положение.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/4/20 11:23

    В Момчилград е пълно с хора без маски. Полицията ще напише ли поне 1 глоба? Или само ще нарушава Закона за движение по пътищата, като вчера, 2 неправилно спряли полицейски коли малко преди моста до блока на Интера?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/4/20 11:47

      В територията с вируса се бори само милицията и то, главно по телевизора.

      Изтриване
    2. Анонимен27/4/20 14:04

      На открито е по-важно да се спазва дистанция, когато си навън, маските помагат само при близък контакт. Милиционерщината е вредна перманентно.

      Изтриване
  2. Анонимен27/4/20 11:25

    Абе тия срамни капепета още ли не ги махнаха.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/4/20 11:45

      Няма по-голяма бутафория с тия КПП-та покрай градовете, вземете ги махнете, че е грозна работа. И съм 100% убеден, че заразата си пълзи из България без да има как да я спрем или ограничим, всичко си опира до имунитет... Ма като сме балами да ви търпим управлението...

      Изтриване
  3. Анонимен27/4/20 11:26

    С тая психоза с COVID-19 страните си решават вътрешните проблеми

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/4/20 11:34

    Дето се вика - по милиционерски - ето - стига рИвахте - нали ви отворихме парковете?! Е да, ама не!

    Отворете планините и махнете тия КППта - цЕл свят ще ни се смее вече!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/4/20 11:35

    Тези брифинги са една пълна порнография и е най-добре да бъдат прекратени. От една страна имаме едни отявлени лъжци, които дори не умеят да лъжат както трябва, а само шикалкавят и премълчават, държат се безумно арогантно и се карат на хората. От друга страна имаме група абсолютни некадърници или ято послушни мисирки (вероятно и двете), които не знаят защо са там и не умеят да задават смислени въпроси. Резултатът е някакви числа, изсмукани от пръстите, които реално не дават никаква съдържателна информация, които преспокойно могат просто да се публикуват всеки ден на един сайт.
    Как така великият свръхкомпетентен щаб не знае колко е общият брой на тестовете? Как така никой не се сети да попита какво се случва с първите установени заразени?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/4/20 11:36

    Тази истерия с короната има няколко подистерии - вече спомената истерия със смъртността, както и истерията с пробите (тестовете.)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/4/20 11:38

    Маската спира вирусите, колкото панталонът пръднята...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/4/20 11:38

    В цивилизованите държави да се е изтъпанила някоя старшинка в мундир да гледа заканително и да мели като латерна едни и същи баналности?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/4/20 11:39

    Виждам разминаване ...
    Ген. Мутавчийски и неговия щаб доказват ( графиката горе ) влошаване на обстановката, Боко говори за разхлабване на мерките ...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/4/20 11:40

    Помията, с която ни заливат ежедневно, е просто нетърпима. - То щаб, то тиква, то медии... Пълно безумие, лъжи, арогантност и излишно създаване на паника. Седя и се чудя толкова ли няма поне двама адекватни експерти по масова комуникация, които да дадат малко акъл и насоки? Толкова ли сме зле?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/4/20 11:42

    Абсолютна глупост , ако ще съобщават броя на колите, като статистици, има камери за тая работа, или седите там за 1000 лв премия от нашите данъци.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/4/20 11:43

    И сега като хората откажат да ги платят веднага ще има работа за една фирма която бе "спонсорирана" с едни 75 милиона.....

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/4/20 11:43

    Минаха 40 дена от началото на мерките ,никой не ви взема на сериозно вече....

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/4/20 11:44

    Тези КПП-та правят 2 в 1 - изразходват огромен обществен и частен (под форма на време, и гориво) ресурс да пречат на излизане и влизане в градовете, но за сметка на това произвеждат клоняща към нула (а може би отрицателна?) ефективност понеже:
    1. Който е решил, че трябва да излезе/влезе в града се обръща на маймуна, но успява в начинанието!
    2. Огромно количество хора не излизат от градовете понеже не им се разправя с милиционери (не искат да се обръщат на маймуни) , а ако можеха да излязат нормално биха подобрили и изолацията си (селски къщи и вили) биха подобрили и благополучието си отглеждайки някой зарзават в дворовете си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/4/20 15:42

      В заповедта пише в областните градове.В Кърджалийска област ги има тези КПП та във всяка община.

      Изтриване
  15. Анонимен27/4/20 12:20

    Борисов уволнявай щаба и да се захващаме за работа, защото мамата си трака тези от щаба и министрите ти който са напълно неадекватни ще ликвидират окончателно България, чиновниците ти и те са хахо вместо да давате кредити и разни схеми работодателите има от къде да плащат на работниците си,съкращавай армията от чиновници с 50 % извънредното положение доказа ,че всички институции имат електронни услуги за какъв чеп ти е тази армия от чиновници/ЗА ДА ПЕЧЕЛИШ ИЗБОРИ/ войници не са ходили поне да свикнат да работят като хората.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/4/20 12:30

    Генерала може би е специалист в своята област , но защо се е хванал да го ползват като чучуло да плаши хората, и каква е тази униформа, стига с тези генерали, всеки втори е генерал , , имаме генерали а нямаме нито войска ,нито войници ,пълен цирк в тази държава И с тези КППТ пълен цирк

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/4/20 12:31

    Генерала може би е специалист в своята област , но защо се е хванал да го ползват като чучуло да плаши хората, и каква е тази униформа, стига с тези генерали, всеки втори е генерал , , имаме генерали а нямаме нито войска ,нито войници ,пълен цирк в тази държава И с тези КППТ пълен цирк И ДА СИ НИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ОТ ВИНЕТКИТЕ

    ОтговорИзтриване
  18. Милиционер27/4/20 13:27

    11:23 Защо не си написа имената бе Чобанин ?

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен27/4/20 15:39

    Хубаво е да има щаб заради Корона вируса.Но този щаб освен да казва колко болни са станали в страната и чужбина и да издава само заповеди нищо не прави.Може ли да ни кажете какво се прави за хората, освен задължителните им предписания.С какво помага и дава положителни неща на хората.Да излезнат и да кажат заради нашите мерки вируса намаля.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен27/4/20 18:16

    В България сега нарочно не показват истинската бройка от заразените с коронавирус. И после истински управляващите света богаташи и Бил Гейтс ще кажат:"Вижте България, тя е за пример. Там няма заразени. Въвеждайте нейните правила за ограничаване на всички възможни свободи в цяла Европа и в целия свят. Времето на тоталната диктатура настъпи. Така ще бъдете без права и без свободи докато ви вкараме чиповете"

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен28/4/20 00:04

    Represii do dupka:
    1.Kak se kazvash?- Hasan! Ne moje. Globa
    2. Shto govorish na turski be?- Shtoto sam turchin! Ne moje. Globa.
    3. Shto hodish bez maska? Nyama v aptekite, a drugite sa po 10lv! Sus, Globa.
    4. Kade se tragnal? Za hlyab v Magazina! Ama minavash napryako prez Parka a?! Globa.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.