Кърджали влиза в процедура по финансово оздравяване. С 41 гласа „За“ Общинският съвет даде „зелена светлина“ на кмета Хасан Азис да състави план и да проведе публично обсъждане за предприетите оздравителни мерки.
От ГЕРБ предложиха на Общинската администрация да разгледа възможността за искане на безлихвен заем от Министерството на финансите.
„Заради действията на Областна администрация спрямо актуализирането на местните данъци и такси, Общината е на минус 5 млн. лева за миналата година. През тази тези пари ще станат 7 млн. лева със знак минус. Възможността за безлихвен заем няма да бъде в наша полза. До 1-ви декември 2019-та от подобен са се възползвали около десетина общини в страната, като общият размер на заема е около 24 млн. лева. До момента 90 на сто от тази сума не е върната. Виждаме опита на тези общини. При невръщане, финансовото министерство ще има право служебно да прихваща дължимото от капиталовите разчети на общините. Това не е в наша полза. Подобен заем ще има само временен ефект“, посочи кметът Хасан Азис.
Съветниците единодушно гласуваха за започване на процедура за финансово оздравяване.
24rodopi.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/4/20 11:42

    Щом сме на минус за миналата година то това е доказателство че този кмет не се е научил да управлява за 15 години!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/4/20 13:02

    Тук не трябва ли да питаме КОЙ е довел общината до положението да се налага въпросното финансово оздравяване???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/4/20 17:12

    мимет ходжа къде е

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/4/20 18:17

    Когато интернетът спря, сякаш слънцето угасна!
    С какво заслужихме тази съдба ужасна?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/4/20 18:25

    Утвърдения план има преобразуващо действие при ..???

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/5/20 11:07

    Планът да не означава отваряме пазара за имоти пък и Арда ще оздравим за още една година

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.