Нов случай на заразен има в Родопите. Той е установен в Смолян, обявиха от Националния оперативен щаб. Общо 51 са положителните проби за последното денонощие, като общият им брой в страната вече е 1488. Броят на PCR изследванията за последното денонощие е 1156.
9 са новите случаи на заразени медици, общият им брой вече е 164. 266 са излекуваните.
Вчера за първи път е вливана кръвна плазма на заразен от пациент с антитела, посочиха от Щаба. Манипулацията е извършена във ВМА.
Жена на 59 години от Рудозем е новият заразен с коронавирус в региона, съобщава областният управител на Смолян Недялко Славов.
Приета е в инфекциозно отделение на областната болница с двустранна бронхопневмония, пишат колегите от 24smolian.com.
Първоначално жената е лекувана в дома си, но поради влошаване е приета в инфекциозно отделение на областната болница, в задоволително състояние. Има придружаващи заболявания диабет и хипертония.

Епидемиологично проучване ще бъде извършено днес, посочиха от РЗИ.

Установените случаи за област Смолян вече са 34. В Кърджали потвърдените случаи са 13, като повечето от заразените вече са здрави.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/4/20 08:17

    Миналата седмица швейцарски учени също обявиха, че новият коронавирус атакува и кръвоносните съдове. На този фон мнозина се питат коя е истинската причина за смъртта на много от пациентите: кръвните съсиреци или възпалението на белите дробове?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/4/20 08:19

    Не бива да забравяме обаче, че при повечето хора Ковид-19 протича без усложнения. А мнозинството заразени дори не проявяват симптоми. Близо 80% не проявяват никакви симптоми или имат само леки оплаквания. Останалите 20% се разболяват сериозно, някои от които - тежко.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/4/20 08:30

    Маските са безполезни, за да ви предпазят от вируса, но може да се наложи да носите такава, защото може да спаси живота ви, но може и да не работи, но може да е задължително, но може и да не е, но здравният персонал абсолютно се нуждае от тях, но вероятно не и вие, но така или иначе забравихме да поръчаме всякакви маски, но се постарахме всички да произвеждат маски.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/4/20 08:54

    Повдига ми се от този изрод вече.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/4/20 10:53

    Къде е твоята маска бе гьотферен? А поучаваш народа по телевизора.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/4/20 11:33

    Освен да бръсне те главата си, друго не правите! Фалшиви мерки, фалшива дейност! Само изнасят брой заразени и умрели, като щаб на гробари! Друго не видяхме! Пародия на карантина и държава.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.