Няма нови случаи на COVID - 19  в Кърджалийско, стана ясно на проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб с помощта на видеоконферентна връзка. Пробите на служителите в Дома за стари хора и Хосписа при Българския червен кръст са отрицателни, потвърдиха новината на 24rodopi.com от щаба.
За съжаление, 71-годишният мъж от с. Рани лист, който бе на апаратна вентилация заради усложнения след инсулт, е починал тази сутрин. Въпреки, че е дал отрицателна контролна проба за коронавирус, инфекцията е нанесла тежките увреждания на белите му дробове. Взети са проби от служители на РЗИ и Хоспис „Добролюбие“. Предстои да се тестват и работещите в Дома за стари хора в Крумовград.
Областният управител Никола Чанев благодари на здравните власти за започналия скрининг в махала „Боровец“. Целта е да се тестват повече рискови групи и контактни лица. Продължава активното търсене на болни и вирусоносители в областта. За последните три дни са направени 53 теста сред персонала на РЗИ и МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, оповести Чанев. На път е да стартира и Микробиологичната лаборатория в болницата, в която ще се изследват лица с PCR-метод.
Областният управител отправи препоръка към кметовете и Общинските кризисни щабове да съблюдават трафика от Република Турция по време на месеца Рамазан. Коментиране бе и случай с карантинирано лице, пристигнало от чужбина, което не разполага със собствено жилище. В такива случаи местната власт следва да осигури възможност за изолация на такива лица, съобразно ресурсите и капацитета си, изтъкна Чанев. И двете препоръки бяха приети като решения на кризисния щаб.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/4/20 15:47

    Как така е преборил коронавируса, пък е починал вследствие на пораженията на вируса върху белия му дроб?
    От коя област на тялото е взета пробата, която е дала отрицателен резултат?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/4/20 15:49

    Цигурен ли сте че е от корона вирус???????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/4/20 15:54

    Чавекът е починал от инсулт,втори за 2 седмици...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/4/20 15:55

    Така се пише! А не :71-годишния почина от коронавирус.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/4/20 16:09

    Почна се с автомобили от Турция

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/4/20 17:13

    Aло редакцията стига сте скатавали ОАИЛ. Нека се разследва това отделение където жив влезнал пациент го Умъртвяват. Мога да ви цитирам 10ки случаи поименно на умрелите в това отделение.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/4/20 17:13

    Aло редакцията стига сте скатавали ОАИЛ. Нека се разследва това отделение където жив влезнал пациент го Умъртвяват. Мога да ви цитирам 10ки случаи поименно на умрелите в това отделение.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/4/20 21:04

    Abe kradlivi mizernici coveka e pocinaot insult .shto lijite naroda

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/4/20 22:38

    Стига с този или онзи вирус,който се притеснява за здравето си да не излиза или има някакви хронични проблеми е ок. Ама тези които са здрави и млади да излизат да учат,да работят! По добре отколкото да се събират по 7-8 човека на куп по пейките и беседките и домашни партита!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/4/20 23:29

    До 17:13 Цитирай ги де,ама и ти си една овца,Коркуиро.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/5/20 10:20

      23:29 Е смотано корумпирано мекере само за подкупи и рушвети мислите в това отделение. Даже и минералните води които задължавате да носят на болните го смятате за келепир. .Я да се опознаем по от близо ако ти стиска а ти ми кажи кой си а аз ще те намеря.

      Изтриване
  11. Анонимен1/5/20 09:59

    Стига вече сте лъжили народа!
    Лично познавам човека,има си здравни проблеми!Човека си почина от инсулт и нямаше civid 19...Заради пари вече не знаете какво да пишете...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/5/20 20:29

    Bulgarskite Bolnici sa Palna Tragediya. Mnogo medici sa kradlivi mishki, i intereschii. Izobshto kartinata e Afrikanska

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.