До края на годината, в най-добрия случай, Кърджали ще разполага с 69 социални жилища. Тогава се очаква да приключи ремонтът на сградата на бившето ученическо общежитие в „Студен кладенец“, разкри пред камерата на 24rodopi.com техническият ръководител на обекта Георги Христозов.
Строителните дейности са стартирали още преди месец, но същинският ремонт все още не е започнал, защото още се разчиства терена. Пусковият срок е 240 дни, т.е. след около 7 месеца, или края на 2020 година. Ситуацията заради коронавируса обаче може да доведе до удължаване на строителните дейности във времето, обясняват строителни работници и се възмущават от лошото състояние на сградата.
„Постройката е буквално оглозгана, няма я водопроводната система, нито електрическата, всичко е разграбено“, посочиха работници.
Както вече писахме, проектът е на стойност 2 170 000 лв., предвиденият капацитет е 69 апартамента - двустайни и тристайни, два асансьора, единият от които за инвалиди, и изграждане на тераси. Хубавото е, че сградата е строена с пакетоповдигаща плоча, което я прави изключително стабилна. Към обекта са ангажирани над 30 работника, в момента на терен са 20 души.
В продължение на 3 години ще може да бъде ползвано едно социално жилище в Кърджали от едни и същи обитатели. След този период, в рамките на следващите 10 години, ползвателите няма да имат право да бъдат отново настанявани. Това се посочва в Наредбата за условията и реда за настаняване и ползване на социални жилища в община Кърджали, която бе приета от Общинския съвет. Право на ползване на бъдещите „социални жилища" ще имат три групи граждани – бездомни или живеещи в много лоши битови условия, хора в риск от бедност и социално изключване и родители с малки деца или самотни родители, без възможност да осигурят нормални жилищни условия.
Задължения на ползвателите, съгласно договорите им за наем, ще бъде да покриват битово-комуналните си сметки и такса „смет".

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/4/20 18:09

    След като завършите ремонта на общежитието настанете пак същите роми за да ви го оглеждат отново

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/4/20 18:27

    Настанете пак същите роми,които го обитаваха до сега, за да ви го опоскат пак.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/4/20 18:28

    Хората за тези пари ще построят Небостъргач на това място.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/4/20 19:08

    Ами като ги пускате мароканските двукраки скакалци така ще как ли не са разбрали че бетоната плоча има многу железу.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/4/20 09:07

    редакцията не пресявай коментарите според поръчките, пускай ги реално и бъди справедлив.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.