Помощ в тежката икономическа ситуация заради коронавируса е била отказана на кърджалийката, която е заплашена да остане на улицата. Банки не желаят да дадат държавен безлихвен заем на Петя Златарева, която заради пандемията остана без работа. Тя не изпълва условието-няма 6 месеца трудов стаж при последния си работодател, който я е пуснал в неплатен отпуск заради мерките срещу разпространението на заразата.
Това разказа 45-годишната кърджалийка за 24rodopi.com. В петък пък изтича ултиматума на собственика на жилището, в което живее под наем, и тя трябва да го напусне заедно със сина си.
„Умолявах го буквално на колене, със сълзи. Няма къде да отидем, не можем и да останем на улицата, за да не ни глобят. Дължа му малко над 700 лева. Затова и кандидатствах за обещаваната помощ-безлихвен кредит, за да си погася задълженията. Разчитах на тези пари, но не ме одобриха“, разказа Петя. Тя дължи два наема, както и разходи за ток и вода.
След публикацията на 24rodopi.com, десетки кърджалийци се свързаха с редакцията ни, а след това и с жената.
„Благодаря на всички. Много хора ми помогнаха с храна, малко пари. Дори една жена поиска да ми донесе домашни яйца от село. Благодаря на всички, искрено, от сърце“, каза пред наш репортер Петя Златарева.
В петък тя трябва да напусне жилището си в квартал „Възрожденци“, с много неизвестни.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/4/20 07:48

    И тук пак Пеевски ли да чакаме

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/4/20 08:04

    Бойко и горанов да дадат този безлихвен кредит ,лъгаха хората лъгаха и те останаха с пръст в устата и пият една студена вода.Нейната съдба ще бъде последвана от хилади онеправдани от режима на герб и подкрепящите това диктаторско управление

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/4/20 08:45

    Като извод за равенството по време на соца звучи фразата на Джордж Оруел, станала популярна като виц: “Всички са равни, но някои са по-равни от другите”.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/4/20 09:10

    А непрекъснато се хвали правителството с този безлихвен заем,

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/4/20 14:43

    Банките са частни и никой не може да ги задължи да раздават пари по нечие разпореждане..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/4/20 16:03

    Bankite davat na bogatite.ane.na bednite.yazlk.na. naroda

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/4/20 23:39

    В Гърция дават на хората по 800 € в България да отпуснат безвъзмездно по 1000 лева,а не да натоварват хората с още кредити!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.