Двойно по-малко кучета минават средно на седмица през общинския приют в Кърджали от началото на извънредното положение. Това съобщи за 24rodopi.com ветеринарният лекар в „Дай лапа“ д-р Николай Каснаков.
„Заради ситуацията екипите реагират само на сигнали. На седмица в приюта влизат по 4-5 кучета, докато преди техният брой бе около 10“, посочи медикът.
110 безпризорни животни са преминали през учреждението през първите три месеца на тази година. Едва две от тях са били осиновени за този период.
Припомняме, че жители на Момчилград сигнализираха, че жители на селата пускат дворните си кучета в града. Причината пък според тях е, че стопаните се страхуват да не се заразят с коронавирус от животните. Това разбира се е невъзможно да се случи, посочват специалистите.
Оказва се, че този проблем не съществува в Кърджали, а броят на безпризорните животни варира като предишни години.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/4/20 15:51

    Затова , в града е пълно с кучета. Никакви мерки от общината.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/4/20 16:00

    Elate v benkovski da vidite za kakvo stava vapros

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/4/20 16:13

    Какво да правят хората-при това калпаво държавно управление и при тази беднотия хората започват да ядат и кучета! Щом за виетнамците е деликатес, управляващите днес ни принуждават и за нас кучешкото да е "нормално хапване"!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/4/20 17:43

    Нормално в центъра на града е пълно с кучета, които до сега не са били там. Всеки път се повтаря едно и също, периодично пускане, добре че хората ги хранят и не се озлобяват. Веднъж съм ги виждал до Персенките и до Осетия.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/4/20 22:03

    Puskaite sicki komentari mai i vieste redakxia na boiko smehnici

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/4/20 22:18

    Не разбирам защо Кърджалийци се оплакват от кризата-щом имат толкова много кучета по улиците, значи няма да умрат от глад! Да ползват виетнамският опит!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/4/20 09:55

      Подкрепям това схващане! Кърджалийци трябва да са щастливи, че имат толкова много кучета... Те спокойно могат да изкарат кризата "от чеверме на чеверме"! Какво повече искат!

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.