„Призоваваме хората да не ходят на Дамбалъ“, заяви пред 24rodopi.com областният управител Никола Чанев.
Припомняме, че хиляди се събират в нощта срещу Гергьовден/Хъдърлез в местността. Вярванията са, че точно в полунощ срещу празника водата от местния извор става лечебна.
Областният кризисен щаб е препратил писмо на Общинска администрация в Момчилград до Националния оперативен щаб. Очаква се разпореждане, с което да се забрани достъпът до извора в нощта на 5 срещу 6 май.
Струпването на хора е в разрез с правилата на извънредното положение.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/4/20 07:10

    Защо? Ще се разболеят ли? На собствена отговорност!На теб какво ти става, насила ли ще пазиш хората здрави?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/4/20 19:00

      След като продължава разпространението на COVID-19 е важно да се предприемат стъпки за осигуряване на здраве и безопасност. Докато водата в тези водоизточници не се третира и поддържа (включително дезинфекция с хлор и бром) за дезактивиране на вируса, е противопоказно "топкането" във вода. Известно е, че вирусът, който причинява COVID-19, беше открит в непречистени и в отпадни води.

      Изтриване
    2. Анонимен29/4/20 19:23

      Браво, много точно е казано!
      Тоя ли ще ни държи сметка дали ще се разболеем или не?
      Да си гледа себе си

      Изтриване
  2. Анонимен29/4/20 07:53

    Хайде отиде и лековитата вода.Неможаха да направят една организация.Лошо,много лошо!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/4/20 08:37

    А не може ли да се създаде организация, за да не бъдат лишавани хората от тази възможност да потопят болните си деца в лековитата вода.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/4/20 09:09

    Оставете хората да ходят, явно имат нужда от това. Нали самият Борисов каза по повод великденските празници, да отиде всеки, който има нужда от църквата. Дамбалъ в случая се явява тази надежда. Всеки от тях е наясно с реалната опасност от заразата. Ще си я понесат, а ние ще се молим Всевишния да ги пощади от всички болести.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/4/20 09:38

    Алоооо, защо не изпрати писмо до Националния оперативен щаб за забрана на посещенията на черквите на Велик ден? Не се намесвай там където не ти е работа, а дай идеи за създаване на организация!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/4/20 10:44

    От близките села ще могат да ходят кой ще ги види полицаите пазанч ли ще бъдат там глупости

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/4/20 12:02

    Преди имах чил на лицето.сега.нямам.мисля.че.с.посещаваното.ми.там.от.дълги.години.ми.е.минал.белега.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/4/20 13:38

    За членове на герб и бсп няма призоваване а задължителна забрана.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.