Традиционният пазар, който се провежда всеки вторник в Момчилград и който беше забранен заради мерките срещу коронавируса, ще функционира отново от следващата седмица, обявиха от Общинската администрация. Тържището ще работи с ограничен капацитет и на него ще могат да се продават само плодове, зеленчуци, разсад и други. Това беше решено на заседание на общинския оперативен щаб. Отварянето на тържището става възможно след заповед на здравния министър, в която се дава възможност всяка община да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, като се отчете конкретната специфика като разположение, капацитет и брой на участващи производители за директни доставки на малки количества суровини и храни до краен потребител.
Членовете на оперативния щаб в Момчилград прецениха, че е възможно традиционният пазар да заработи отново като това няма да влезе в разрез с предписанията и изискванията, свързани с недопускане разпространението на COVID-19.
Тържището ще отвори като предварително община Момчилград ще създаде организация в координация с полицията. Решено беше сергиите бъдат разположени далеч от къщите, които се намират в района на тържището. Между масите ще има разстояние от над 2 метра. За да се избегне струпването на хора ще бъде организиран пропускателен режим, при който посетители ще бъдат допускани контролирано да влизат от единия край на пазара и да излизат от другия, а движението трябва да бъде еднопосочно. Продавачите ще трябва да бъдат с лични предпазни средства - защитни маски и ръкавици и да спазват изискванията за хигиена и дезинфекция. Желателно е посетителите на пазара също да използват предпазни средства, реши още общинския щаб.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. зафер ертюрк8/4/20 15:06

    След като се разбра че 75 000 000 Гитти, коронавирус е към Битти.
    А колко много мечтаеше Асфалт паша да види до 2 седмици Ада на живо, може да е искал да каже за изтърваните милиони.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/4/20 15:34

    Какво означава и други?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/4/20 17:54

    Бикини мога ли да продавам

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/4/20 18:01

    Oznacava zümbül moje bi

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.