Дистанция, дезинфекция и при нарастване над 100 човека на ден отново затваряме всичко, както беше досега. Категорично и ясно“, заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет.
Борисов говори пред медиите след срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се проведе чрез видеоконферентна връзка.ЕС ще отпусне 1,7 милиарда евро за здравните системи в Западните Балкани.

Резултатите относно коронавируса са изключително лоши, пандемията не е отминала, каза Борисов.
"Ние сме с няколко стъпки пред всички в Европа. Те сега разпускат мерките, които ние никога не сме налагали. Вие тук в България винаги сте били отхлабени. Детските градини няма категорично да бъдат отворени. Това е опасно. В щаба също бяха твърдо против", каза Борисов.
"Ден за ден наблюдаваме ситуацията. Умолявам да бъдем дисциплинирани", апелира министър-председателят.

"Не искам да говоря за президента. За БСП също не искам. Те фалираха три пъти държавата. Какво да обяснявам повече. Те само казват - дай, дай. Парите ще ни потрябват в по-трудни времена“, посочи Борисов.
„Разбира се, че искам да подкрепяме бизнеса, но българският бизнес плаща едва 10% данък. В Германия плащат 46%. В България даже има браншове, които плащат 8-9%. Повече от 10 години са прибирали печалбите. Утре ще каже ли бизнесът - вдигнете данъците, за да има за здраве, полицаи, учители, както сега казват 80/20, даже 100/0. До този момент не сме взели заеми. Ако поискаме, МВФ ще ни даде веднага, но не е там работата. С орязани заплати сме всички в МС. Разбрах, че и депутатите даже заплати са взели. Ние не сме, но не сме орязали нито един разход. Така помагаме на бизнеса. Не режем и парите за отбрана", каза още Бойко Борисов.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/5/20 21:26

    Когато те управлява зеленчук е така.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/5/20 21:40

    Ама как ще му писне на народа само. Всички разбраха, че това е световна конспирация. Този какво се форсира. Корона вирус е имало и преди сто години. На база колко теста ще се установяват 100 болни.И така кефне ми повече тествани и хоп 100,айде пак. Дано се усетят хората, че тестовете установяват корона вирус,а не covid-19.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/5/20 22:57

      Много вярно!

      Изтриване
    2. Анонимен7/5/20 06:40

      При отделния човек лудостта е по-скоро изключение, при групи като партии и народи тя е правило.

      Изтриване
    3. Анонимен7/5/20 13:16

      Боко няма да миряса докато не му затворим партийката.

      Изтриване
  3. Анонимен6/5/20 22:09

    Ima bezbroi dobri pateki...ama ne vsichki pateki stavat za dembeli...mnogo preiajdash i prepivash muncho...a ujkim imate zadaljitelena fisicheska deinost gineralite...kak she kateri toz chuyek pojarnikarska stalbichka na 20 metra visochina ili na visoko darvo s vaje 30 metra?!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/5/20 22:20

    Недей се прави на пазвантин, една дузина са те избрали, не целия народ. Глей тебе да не те затворят!!! С диктатура политика не се праи, . Четѝ мало да знайш каков е бил края на сички диктатори. Пишувам на твой език, белким ти влезе нящо у кратуната.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/5/20 22:26

    Админ май забравил че е и рамазан за това според мен няма много хора

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/5/20 22:33

    Столична библиотека се обърна към едни от най-известните български поети да споделят свои съкровени послания и стихове в новата литературна онлайн инициатива „Поезия без карантина".

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/5/20 23:00

    Как мога да огранича риска, който поемам?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/5/20 23:25

    Лека полека, както в онази приказка за вълкът, който обучавал малките на вълчи номера, щаба на щабовете се приближава тихомълком до шведският модел за отговор на кризата!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/5/20 23:30

    6 май 2020 г. - Близо три месеца, след като достави няколко тона доставки и научни експерименти на Международната космическа станция, непилотираният товарен кораб „Сигнъс“ на Northrup Grumman трябва да излезе от Международната космическа станция в понеделник, 11 май.

    ОтговорИзтриване
  10. Братовчеда7/5/20 01:17

    Чудя се защо не се каже ясно и отчетливо, че 90% от заболелите и диагностицирани с коронавирус у нас са от ромски произход. Какво помага, че не се отчитат тези неща, най-вероятно от някаква криворазбрана политкоректност. Гледам и при редовните пресконференции на НОЩ, никой не смее да постави тези въпроси. А това са факти. Само в София, където заболеваемостта е най-голяма, заразата е съсредоточена главно във "Факултета", "Филиповци" и подобни квартали. Директорът столичната РЗИ Данчо Пенчев заяви пред bTV, че 60% от взетите проби в ромските квартали са положителни. Което значи, че голяма част от изследваните носят коронавируса, вероятно нямат изразени симптоми, но са заразоносители. Само една болница в страната се осмели за изнесе данни, че в момента при тях има 30 хоспитализирани с коронавирус от махалите, а 6 са починалите. Ами, трябва да се отчитат тези неща, за да могат да се вземат специфични, адекватни и навременни мерки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/5/20 09:12

      то над 50% от живущите и младите са от тях

      Изтриване
  11. Анонимен7/5/20 01:39

    Ей толкова прости хира има като теб че чакат кръчмите само. Ходи бе пии дерзаи ама виж куде отиваме след 7 8 дена после иди се гътни смотан

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/5/20 04:00

    Стига бе баце ковид та ковид не ти ли писна на нас ни писна от глупостите ви. Всеки разбра че ковида е една световна лъжа и на теб ти дойде дюшеш да се възползваш от това. Кажи ако си достоен мъж че всичко е за 5G и предстоящото ваксиниране на сатанинските евреи и кравари.

    ОтговорИзтриване
  13. зафер ертюрк7/5/20 05:50

    Амааа тези от европата се уляха.
    Що не кажете кога колко и на кого ще дадете пачки от милиони.
    Таман асфалт паша дигна военното положение и европата хоп пак пари ша дава, сега летвата е над 100 Не/болни на ден.
    Някой да е получил една стинка от обещаните пари от милярдите кредити.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/5/20 06:11

    Само лъжат народа до кога и до къде ще продължи този театър

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/5/20 06:15

    Румъния е нарушила правото на справедлив процес и свобода на изразяване на бившия главен прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията Лаура Кьовеши с уволнението й от поста през 2018-а. Това постанови Европейският съд по правата на човека.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/5/20 07:58

    Според.мен.господин.Борисов.е.прав.да.живей.България.иние.живеещите.в.нея.дасме.здрави.щастливи.и.ПОЗИТИВНО МИСЛЕЩИ.човеци.да.бъдем.единни.и.ГРАДИВНИ.СПЛОТЕНИ.само така ще сме радостни.весели.и.усмихнати....)

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/5/20 08:00

    Да затвори летищата не нас тук в България ние спазваме мерките стоим си в къщи кат ненормални те идват от цяла европа заразяват хората пак ние виновни ние трябва да лобираме пешкира

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/5/20 08:05

    Остави народа беден гладен бос ,без работа без пари .Прибра парите и власта при себе си и сега рекетира българския народ .Ако ще искаш свободи и прави трябва да си дициплинилан да ме слушаш и да бе избираш .Тогава ще ти подхвърлям пържола както на кучето още от първия му мандат.Пуснете вчерашното интервю с Лъчезар Аврамов ,професор в БАН за корона вириса и за смъртните случаи по БНР .Кои са играчите на този грип и защо к

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/5/20 08:20

    Пачките ще отидат към мутрите разбойниците бандитите които отнова ще купят изборите .Това е короната на падишаха и шайката около него .Затова ляга и става за корона вируса плаши българския народ с все възможни глупости ,авторитаризъми репресии.Това го прави защото БГ народ се опростачи ,обедня сега остава без работа без доходи и ще рекетира народа за да го избират отново .Това е истината .Няма ли достойни българи ,политици ,партии да сложат край на тази диктатура ,която не е била при байтошово време .

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен7/5/20 09:03

    Според мен не трябваше да разхлабват мерките никой не ги спазва влизат по магазините без маски без да се съобразяват аз лично искам да продължи извънредното положение поне един месец и всички да се съобразяват .. нашите хора не разбират от дума

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен7/5/20 09:11

    Няма ли да се намери някой бизнесмен да изкупи останалите маски и народа да миряса

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен7/5/20 09:36

    Ако се прави тест не 1000на ден а 10хил.със сигурност ще има над 100 заразени.както се разхлабяват мерките.въпреки, че съм турчин но съп против дето почнаха да пускат да идват от турция хора наистина ще имаме бум след байряма абе знаенете че има пандемия и е опасна.седи си вкъщи там не се ли празнува байрям защо и рискуваш тук близките си.заради дпс е само.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/5/20 12:23

      няма да е заради Байряма или Рамазана ,а заради смяната на паспорти.Затова предлагам да се отворят в Турция във всеки голям град по една паспортна служба и там да си сменят без да си идват в БГ.

      Изтриване
  23. Анонимен7/5/20 11:30

    sas tvoite filmi sme sviknali zatvarq6 a nakraia i tebe 6te zatvoriat na tam si tragnal bace ti mnogo dobre znae6 kakvo 6te stane ama sa pravi6 na 6ut normalno e toz narod da ne ti vqrva pove4e

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен7/5/20 14:28

    Бойко бе карантина до дупка трабва за тази държава тука са само хора с мнение до дупка Разхлабване в цивилизацията у балканската джунгла само здрав кютек от др не разбират

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.