Извънредният режим във връзка с коронавируса продължава, до 14 юни. Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез видеоконферентна връзка извънредно правителствено заседание. Прието беше Решение за обявяване на извънредна епидемична обстановка, считано от 14 май 2020 г. до 14 юни 2020 г., съобщават от пресцентъра на МС.
Пандемията от COVID-19 представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и представлява непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите. Заболяването поставя системата на общественото здравеопазване в извънредна ситуация, в която е необходима и изключително важна своевременната реакция и въвеждането на мерки за намаляване на риска от разпространение, както и възможността за тяхната промяна и адаптиране според новите научни данни за заболяването и причинителя му. След извършена от главния държавен здравен инспектор оценка на съществуващия епидемичен риск в България и констатираната непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите, са налице обстоятелствата, обуславящи министърът на здравеопазването да предложи на Министерския съвет обявяването на извънредната епидемична обстановка.
Как ще живеем до 14 юни - четете тук
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Отговори
    1. Анонимен13/5/20 21:07

      ТЕСТВАТ ТЪРПЕНИЕТО НА НАЦИЯТА.

      Изтриване
  2. Анонимен13/5/20 20:49

    Че какво разбира този бюджетар в предпенсионна възраст от медицина, че да обяснява защо още един месец ще продължава мъката на българите. А оня палячо полудоктор полугенерал ще няма да стане полупрезидент. Аман от комплексари, дето са седнали временно на някакъв стол.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/5/20 20:51

    Абе г-н Череп, защо трябаше да се бъзикаш с тези смешници днес, сега ние ще го отнесем цял месец още

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/5/20 20:53

    Няма училище, няма молове, няма море....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/5/20 18:58

      Ami niama Bagdadara raboti na cherno tova izsraha ot video zasedanieto

      Изтриване
  5. Анонимен13/5/20 20:57

    този министър ми говори за футболно първенство, абе дай нещо от реалния живот. Кой се интересува от футбол в българия? някакъв гелосан назначен милионер послушко имал отбор, колко души има по стадионите? Никой не се интересува от тъпия футбол, а иска отпадане на мерки и нормализиране на живота. 2000 за 2 месеца болни, повечето вече оздравели. 90 възрастни хора умрели най-вече заради придружаващите заболявания. Къде е епидемията?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/5/20 21:02

    Нали Бойку каза, че правят закон за преждевременно премахване на извънредното положение преди 13 май.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/5/20 21:03

    Малкия бизнес фалит безработица глад избори

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/5/20 21:04

    Черепа и феновете на Левски им подпалиха чергата и сега това с КОВИД им дойде дюшеш,да е.а лайнярите!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/5/20 21:10

    Каква предпенсионна възраст!?!?! Той направо е.... сещате се! Да си обува чехлите и пижамите и беж при бабата!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/5/20 21:10

    Ще ни уморат,мачкат докрай тия мафиоти!Коза Ностра пасти да яде...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/5/20 08:09

    Един двама са виновни за случващото се в България .С тия извънредни мерки ,ограничения забрани ,репресии диктатура целта им е да не се разклатят столовете ,комфорта и власта на диктаторите и авторитаризма на ББ.Друга причина няма .Ковито е само за салата пред основното ястие -властта

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/5/20 08:43

    bravo navremeni merki nikoi ne spazva nalaziha kato nevideli BRAVOOO ne stiga che pletata shtukat navsiakude I raznasiat zaraza

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/5/20 09:29

    Еееех,поне останаха детските площадки да си изкарваме децата да не полудея кат министрите

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/5/20 10:33

    По време на война и чума,не се питат къде са похарчени парите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.