„Арда 1924“ ще излезе срещу „Дунав“ в Русе в началото на юни! Дни по-късно пък ще трябва да изиграе отложения мач с „Лудогорец“ на домакинския си терен в Пловдив. Това сочи най-оптимистичният вариант при подновяване на първенството в България.
Футболният ни шампионат да се възобнови на 5 юни с двубоите от 25-ия кръг на редовния сезон, като тренировъчният процес се възстанови от средата на май.
Това решение взе Експертната работна група към Българския футболен съюз, включваща представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти.
След изиграването на 26 кръг от редовния сезон, плейофната фаза на шампионата ще се проведе във вариант от 5, вместо от 10 кръга, като липсата на публика в случая до голяма степен би елиминирала фактора „домакинско предимство“. Жребий ще определя формалния домакин.
След приключване на 31 кръга ще се проведат баражите за европейска квота, както и за участие в първенството през следващия сезон, като планът е сезон 2019/2020 г. да завърши на 11 юли, посочват още от БФС.
При успешно доиграване на сезон 2019/2020 в този формат, финалът за Суперкупата на България ще се проведе на 22 юли, а стартът на сезон 2020/2021 ще бъде даден на 25 юли.
Експертната група към БФС възложи на ПФЛ да се допита до четирите полуфиналиста в Купа България, от които се очаква да дадат становище дали предпочитат полуфиналите да се проведат в една или в две срещи. Финалът за Купа България е насрочен за 4 юли.
ПФЛ също така ще проведе допитване до клубовете от Втора професионална лига, а от тяхното гласуване ще бъде предпочетен един от следните два варианта за формиране на крайно класиране през сезон 2019/2020:
Вариант А – доиграване на всички 12 кръга от редовния сезон и приключване на първенството на 13 юли;
Вариант Б – прекратяване на сезона във ВПЛ към настоящия момент.
При последния вариант лидерът в класирането към момента получава автоматична промоция за сезон 2020/2021 в ППЛ, а отборите на второ и трето място ще играят баражи срещу представители на Професионалната първа лига.
Клубовете от ВПЛ ще трябва да предоставят становищата си до 10 май, а след следващата си среща Експертната група ще обяви предпочетената с мнозинство алтернатива.
При поява на нови форсмажорни обстоятелства, налагащи повторно преустановяване на първенството, сезоните в Първа и Втора лига няма да се доиграят, а за финално ще бъде прието класирането след последния изцяло изигран кръг. Ако към този евентуален момент финалът за Купа България не е проведен, за участие в ЕКТ ще бъдат заявени първите четири отбора в класирането на Първа лига, в противен случай едната квота ще бъде определена чрез турнира Купа България, се посочва още в решението на Експертната работна група.
"Арда 1924" заема 9-то място във временното класиране и няма шанс за Топ 6. След направените промени, няма рист "Сините от Кърджали" да се озоват в зона "баражи".
24rodopi.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.