Кърджалийската инспекция по труда провери декларациите на 500 души, които са заявили, че преминаването им през контролно-пропускателните пунктове (КПП) на областния град е за да отидат на работа. Установено е, че 104 са попълнени с невярна информация. Това съобщи пред медиите директорът на Дирекция „Инспекция по труда“ Ангелина Бабунска.
Подписалите се твърдели, че пътуват за работа, но към този момент те не били в трудови правоотношения. В някои декларации дори били отбелязани несъществуващи обекти.
При 7 от случаите работодатели посочили пред инспекторите, че никога не си били във връзка с лицата, които са писали, че работят при тях.
Както вече 24rodopi.com писа, вече има започнати проверки по чл. 355, ал.2 от Наказателния кодекс за нарушаване на противоепидемични мерки.
Спрямо излъгалите ще бъдат образувани досъдебни производство за невярно попълнена информация в декларациите за преминаване през контролно-пропускателните пунктове на Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/20 08:42

    Да видим дали ще ги глобят.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/5/20 08:46

    За невярно съдържание ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/5/20 10:43

    Tiq kpp ta ne e li kraino vreme da gi mahnat, i bez tova vsichki minavat, koi laje koi ne, no minavat, ne vijdam nikakva polza ot tqh, naprimer ot momchilgrad iskam da doida v kardjali, no kato sa zatvoreni zavedeniqta, restorantite, kafetata, kade shte ida, a i ot vchera sa razresheni poseshteniqta na planinite i parkovete izvan grada, taka che tezi samo prechat, prosto sa bezmisleni

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/5/20 12:24

    Престанете вече има хора които немогат да отидат да видят родителите си които живеят на село, стига вече

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.