Председателят на парламента Цвета Караянчева, в качеството си на народен представител от област Кърджали, е внесла питане до министъра на вътрешните работи относно действията на местната полиция във връзка с евентуално превишаване на правомощията и извършване на неправомерни арести след хулигански прояви в община Черноочене в нощта срещу 29 октомври м.г.
Припомняме, че инцидентът стана повод за показното задържане на 21-годишния Мерт Али, който бе отведен от дома си с белезници в присъствието на над 20 полицаи въпреки твърденията му, че е невинен и дори не е присъствал на мястото на инцидента, и въпреки чистото му съдебно досие, посочват от пресцентъра на ГЕРБ.
По-късно съдът отмени заповедта за задържането му като незаконосъобразна. Отпадна и поисканата спрямо него мярка за неотклонение „парична гаранция“, а Районната прокуратура отхвърли  постановлението на разследващите органи за привличането му като обвиняем.
„Синът ни няма криминални регистрации, не е участвал в противоправни деяния и не е възпрепятствал по никакъв начин действията на полицията. Въпреки това бе неправомерно задържан за 24 часа“, реагираха от семейството. „Кой ще поеме отговорността за упражнения психически натиск, накърнено достойнство и уронен престиж на един невинен млад човек и защо бе допуснато скандалът да се преекспонира с политическа цел“, питат близките.
Припомняме, че Мерт Али е син на заместник-областния управител Леман Али.
Народният представител Цвета Караянчева настоява да се установи законосъобразни ли са били действията на полицията по случая и има ли превишаване на полицейски правомощия от страна на служители в ОД на МВР, включително и от страна на директора на ведомството старши комисар Атанас Илков. 
Независимо от резултатите от сигнала, Мерт Али и семейството му ще търсят правата си по съдебен ред като подадат съдебен иск срещу ОД на МВР Кърджали за незаконно задържане и незаконно образуване на дело.
На снимката: До задържането на няколко лица се стигна след вандалски действия в нощта след местните избори в Чернооченско

24rodopi.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/5/20 10:42

    Я ваааа, значи гербаджийчетата са винаги НЕВИННИ, а всички останали виновни до доказване на противното?!?!?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/20 10:53

    Оставка

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/5/20 11:03

    Kato sin na oblasten e taka

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/5/20 11:18

    демек сега полицаите са виновни че хващат бандитите, аферим на гербаджиите добър пример дават на бандитите.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/5/20 12:20

    А на протестите 20 полицаи като арестуват един протестиращият къде гледате бе гербери?Само вие ли имате права,другите кучетата ги яли.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/5/20 12:25

    Ха че много ясно че са невинни те са невинни по презумция докато са на власт как пък ще са виновни ааааа абсурд невъзможно е тесветкавиците са виновни и бурята те са причината за всичко 😉😉😉 ааа и полицията им е виновна все на тях защо не нарочиха някой друг ами баш тях, как пък тая полиция реши че те са те ами не някой друг Хасан, Иван или Драган ами точно към тях се насочиха 😉😉😉😉😉😉 Сигурно щото са те а не някой друг ноооо те са невинни абсурд да са те как ще изложим структурата 😉😉😉😉😉 ей това е правосъдието в България вижда че е черно ама вика нееее бяло е всички виждат че е чербо само той вижда че е бяло за това и нещата няма да се оправят никога 🙂

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/5/20 12:28

    Нищо му няма на младежа, даже е подействало възпитателно за него и приятелите му в белите.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/5/20 12:34

    не бяха 20, а 30 полицаите ,по голяма лъжа не може да се изрече,целия участък в Черноочене е от10 души,вероятно са поискали помощ от Хасково,истината,е че 2 дена нямаше полицаи изобщо,учудва ме защо работата на служителите се оспорва,затова няма да има оправия,щото председател се е ангажирал с лигавите деца на самозабравили се партийци

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/5/20 12:57

    Няма криминално минало защото се знае кой е затова, а момчето е истински бандит, всички в черноочене добре го познават, хулиган от степен, с купена диплома благодарение на мамичката, има записи и ясно се вижда че е той, но те са богоизбрани, невинни, чисти и т.н. Браво... нямам думи..

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/5/20 14:14

    Те винаги са невинни. А някъде да се появи новината за зам.областната управителка, която влезе с колата си през витрината в офиса на ГЕРБ!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/5/20 14:25

    Админ , спря пак да ми публикуваш коментарите .....
    Я виж по , тази статия май бях коментирал
    Ерджан .....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/5/20 14:26

    Не ми играй ба Николай

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/5/20 14:33

    Като гледам коментарите се чудя как може да се доживее до зряла възраст като си толкова неграмотен.Купете си по един буквар и обратно в първи клас.Започнете с ченгелчета и чертички и по-нататък кога се използва мъжки, женски и среден род.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/5/20 21:10

      Ченгелчетата и чертичките са за ретардни калинки като теб. Дотам се изчерпват аргументите ви.

      Изтриване
    2. Анонимен28/5/20 23:18

      Вие господине, който имате претенции се научете да използвате запетая! После давайте оценки на другите коментиращи. А, и под секрет след точка се пише интервал, това не е от буквара, а са други правила за които ти едва ли си Чел.

      Изтриване
  14. Анонимен28/5/20 14:36

    Трябва и депутатите да вземат да арестуват вече,че те са най невинни.Голяма дискриминация има между хората.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен28/5/20 14:44

    Ostavka na zam oblasniya

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен28/5/20 15:57

    Избори ли идат?!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен28/5/20 18:58

    ОД на МВР - Кърджали не е имала в близкото обозримо минало по-обран и интелигентен директор, а те с него се захванаха. Нямам думи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/5/20 21:09

      Точно с него щотто не нито от тях нито от другите

      Изтриване
  18. Благодаря на свободното слово

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен28/5/20 21:30

    18.58 Категорично съгласен, читав, професионалист,с държавнически подход.Само не го разбирам защо мълчи над главата му 73 пъти на ден як камбанен звън и мелодии канещи Ангел срещу комшията му Ахмед, сутрин рано 6.00ч когато града спи, ами събота и неделя, празниците.Не влиза ли това недоразумение от комунягите в нарушение на обществения ред, Закона за ограничаване на шума?

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен28/5/20 21:51

    Guma kaput, Mert kaput...armenskiat pop ko kaza? Ami meshereto?

    ОтговорИзтриване
  21. Трябва ли председателя на НС да се занимава с кр.прояви и не е ли това все едно приказката-царя и пъдаря.продължава &22

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен29/5/20 05:50

    Как директор на училище при стаж по-малко от година успява да си купи заведение. Това във време на криза. Аз за един приятел питам.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен29/5/20 08:28

    караянчева да озаптява синчетата на гербаджиите, че вече се чувстват богопомазани.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен29/5/20 10:59

    това са лигавите и дрогирани деца на герберите

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен29/5/20 11:28

    Zashto ne puskate vsichki komentari be, kupena redakciya?!Karayancheva se griji za vsichki i vsichko.Tya obrishta vnimanie i na nay malkite podrobnosti,no kato ne vi seche pipeto...Koy vi e vinoven?!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.