„Кило краставици и 180 грама кашкавал. Това получава всяко дете, което от близо два месеца е затворено и не посещава детска градина и училище. Двете схеми "Училищен плод" и "Училищно мляко" продължават да действат, дори в извънредното положение. За тях са похарчени европейски пари. И то много. Насреща е това-краставици и малко кашкавал“, се посочва в писмо от родител на родопско дете. Снимката е направена днес. Три краставици и 180 грама кашкавал - ученическа дажба за месец и половина.
"Това е закуската на детето. На 35 порции ли да разделя, на 30 дни ли, все ще си е гладно и прецакано за тези пари, които се полагат на фирмата, която храни децата", твърди родителят.
Над 420 хил. деца от детски градини и училища ще получат в домовете си полагащите им се продукти по двете схеми.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/5/20 19:02

    Май по-добре да бяхме купили още фурми...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/5/20 19:23

    Приветствам редакцията за идеята, всеки да достига до истината, посредством битието ни от първо лице, единствено число!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/5/20 19:27

    "Sreshtnali se na polyanka
    Bulgarin i slavyanka
    Narodili cukunduri
    Hem kradlivi hem ..." R.Ralin

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/5/20 19:29

    Хубаво са дали краставици, така за изборите всички ще са доволни и под строй ще идат да метнат пак за който трябва... И да не земете да изядете сега краставиците?!....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/5/20 19:34

    А можеше да е краставица и два домата.Горанов това е свикнал да дава на тулупите.

    ОтговорИзтриване
  6. Ето колко са важни децата за тази държава.. Аз разбирам това!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/5/20 20:17

    В СУ “Христо Ботев” - Джебел едната краставица беше толкова голяма, че магарето припадна, като го видя. Българска работа, само се излагаме и това е, смешници.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/5/20 20:22

    И не сме ги получавали в къщи, а ги раздаваха в училището в Джебел. Стига сте баламосвали читателите, доставяли по домовете.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/5/20 21:06

    Хахаха пълна мизерия,и моята колежка миналата седмица отиде уж за плодове и млечни продукти и се върня със същото. 3 краставици и парче кашкавал...така се смяхме..нямам думи.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/5/20 21:25

    Подигравка с храненето на децата. Ама пак поне зеленчук дали. Миналата година даваха един ден солети, другия ден пакетче с пет бисквитки. Най-голяма веселба настава като получат киви. Можете да се сетите защо.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/5/20 22:09

    V Turciya hranyat decata do 5 klas bazplatno s hrana kato v Restorant. V nyakoi regioni bezplatnata hrana e do zavarshvane na Gimnaziya. Turcite vinagi sa misleli i grijeli za decata.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/5/20 22:35

    Доставянето ще се извърши до домовете на деца които не са от града/селото където е училището.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/5/20 22:42

    Само знаете да мрънкате. Никой не се интересува какво учат децата ви, кой и как ги учи? А първото, което тези "краставици, не бяха 3 бр., а 5, кашкавала - 180 гр. И 2 бр. видимо големи. Второто, което това не е закуската на децата , а междинните плодове и зеленчуци, които се дават 2 или 3 пъти в седмицата. Първо се информирайте, а после се оплаквайте. Аз, ако бях на мястото на директорите нямаше да ги раздавам на вас мрънкащите , а щях да ги дам на нуждаещите граждани.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/5/20 03:57

    На всяка краставица и по 2 ябълки имаше 2крастаци и 4ябълки в комплек за а...бут.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/5/20 05:16

    Кашкавала е на Пашов, познах го по опаковката. на бас, че краставиците са момчилградски. Значи пак има далавера. Някой ага пак е турил в джебчето.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5/5/20 08:25

    Това е България.Децата почваме да ги лъжем още от малки.Какво значи да крадеш от залъка на тези невинни деца,къде ни е съзнанието ,морала.Нас ако не Кови -19 ,господ ще ни убие.Къде са институциите,къде е Гроздан Колев,къде е Чанев,къде са общинските кметове?.Скапана държава.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен5/5/20 10:34

    Nyakoy predstavya li si kak dete shte yade krastavica ili yabalka s mrasotiya otgore???

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен5/5/20 11:11

    На нас не ни дадоха и кво правим сега! Обадих се на директора на горските и той не знае и училището се оправдава с горските?Ами сега не се знае кой е направил далаверата! На кого да се оплаквам

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен5/5/20 14:23

    Бягаш в чужбина и се спасяваш иначе ще гледаш как едни и същи крадци както 30 г.ни ограбваха продължават да ни крадат и унижават...Какво ще се промени с 3 краставици и парче кашкавал незнам.Поредна схема за "ИЗТОЧВАНЕ" на някакви средства,както винаги...

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен5/5/20 17:19

    Децата не ходят на училище,защо трябва да им раздават храна,в потрес съм

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.