С огромно неудовлетворение Ви съобщавам, че поради обявената от Световната здравна организация пандемия, тази година няма да се проведе отбелязването на събитието от 19-ти май 1989 година. Това съобщава кметът на Джебел Неджми Али в профила си във Фейсбук.
Вижте пълния текст:

Уважаеми съграждани,
скъпи джебелчани,
За хилядите наши земляци по света 19-ти май и Джебел са времето и мястото, на което джебелчани се срещат на площада. Повече от тридесет години се събираме за да произнесем възпоменателните речи. Така изразяваме нашата почит към организаторите и участниците в протестите срещу погазването на човешките права в България. Събирахме се, за да покажем на света, че не сме и няма да забравим героите на събитията от 19-ти май.
Тази дата е най-значимата за нас – гражданите и земляците от община Джебел.
Отбелязването на историческите събития се превърна в Ден на Джебел. Превърна се в очакван с много вълнения ден на срещи помежду ни. Многото и разнообразни мероприятия по този повод бяха съпътствани от спортни състезания, песни и стихове от трибуната на площада.
За голямо съжаление, тази година за първи път от 30 години се налага да се лишим от отбелязването на ,,Деня на Джебел- 19-ти Май‘‘.

Скъпи земляци,
скъпи граждани на Джебел,

С огромно неудовлетворение Ви съобщавам, че поради обявената от Световната здравна организация пандемия, тази година няма да се проведе отбелязването на събитието от 19-ти Май 1989 година.
Причината е известна – светът е изправен пред надвисналата опасност от коронавируса - COVID-19. Нека спазим предписаните противоепидемични мерки. Така ще опазим себе си и близките, за да оцелеем.

С Уважение,
Искрено Ваш,

Неджми Али – кмет на община Джебел

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/5/20 10:27

    По добре "тих площад",отколкото цигания и караници...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/5/20 13:55

    Наистина е много радваща тази новина,19-ти май де да беше ден на Джебел,де да бяхме се събирали за да покажем, че не сме забравили героите за събитията от 1989г.В началото беше така,но с течение на времето те го превърнаха в ден на дпс, но Аллах е велик,видяхме какво се случваше последните години,откакто се появи дост,тези юркания и освирквания бяха срам и позор за Джебел.Така ,че аз се радвам,вместо да има такъв 19-май,по довре е да няма.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/5/20 16:33

    Браво на коментара 13:55, наистина празника на града беше политизиран.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/5/20 20:07

    Ако отменят карантината ще дойдем в Джебел да празнуваме и да се видим

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.