53 са новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие, обявиха от Националния оперативен щаб. Един от тях е от Смолян. Той е 32-годишен мъж от областния град. Боледува от няколко дни с температура, стомашно-чревно разстройство и отпадналост, посочиха от Здравната инспекция в Смолян. Силно интоксикиран, преди два дни е приет в инфекциозно отделение на МБАЛ-Смолян. Изпратената  проба за PCR дава позитивен резултат. В момента е в добро състояние.
46 510 души са били тествани до този момент в страната или 6644 на един милион души население.
276 са излекуваните, като 10 са новите за последните 24 часа, един от тях е в Смолян.
317 са хоспитализираните в страната. Второ плазмопреливане е направено вчера на пациент. И на двамата заразени до този момент състоянието е добро.
Няма нови случаи на коронавирус в Кърджали. Единственият починал в областната болница, носител на заразата, не е включен в списъка с жертвите на Ковид-19. Дни преди да почине, тестовете на 71-годишния мъж от Рани лист са били отрицателни. Припомняме, че той бе приет след тежък инсулт.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/20 08:35

    Помислете например за измиването на ръцете със сапун. Това е едно от най-големите постижения в човешката хигиена. Това просто действие спасява милиони животи всяка година. Въпреки че ние го приемаме за даденост, неговото реално значение е било открито от учените едва през 19 век. Преди това дори лекарите и медицинските сестри са преминавали от една хирургическа операция към друга, без да мият ръцете си. Днес милиарди хора ежедневно мият ръцете си, но не защото се страхуват от сапунената полиция, а защото разбират фактите. Измивам ръцете си със сапун, защото съм чувал за вируси и бактерии. Разбирам, че тези мънички организми причиняват заболявания и знам, че сапунът може да ги премахне....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/5/20 09:22

    Май тоя път Боко няма да се размине само с оставка. На хората вече им кипва от милиционерски простотии...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/5/20 09:23

    Добре е да се призовават гражданите към разум. Но трябва и личен пример. Виждам как, на всички брифинги, интервюта и други обществени прояви членовете на щаба, министрите, депутатите и т.н. са без маски. И в сто процента това се случва на обществена територия, където носенето на маски е задължително според собствената им заповед. Оправданията са, че няма да се чува през маската. Но това не е така. Виждам много съвестни репортери, които са с маски, говорят през тях и се чува чудесно. Пък и няма изключения в заповедта. Щом си на обществена територия, например залите, където се дават брифингите, трябва да си с маска.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/5/20 09:23

    Вчера гледах Меркел в парламента. НЯМАШЕ НИКОЙ С МАСКА. В Германия маските не са задължетелни , но видиш ли ти в Булгаристан са. Защо ли? Бойко се оказа прав - материала

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Братовчеда от Германия1/5/20 11:58

      Стига сте писали глупости, бе! От няколко дни носенето на маски в Германия е задължително.В различните федерални провинции изискванията са формулирани по различен начин, но общото задължение е гражданите да са с покрити нос и уста в обществения транспорт, в обществени сгради и по време на пазаруване в магазина. Който и да беше на власт щеше да въведе подобни мерки. Всички партии гласуваха мерките в парламента с пълно мнозинство и нито един въздържал се, а сега опозиционните „активисти“ реват, че ги изнасилват. Ми защо се съгласихте тогава бе, безсрамници? За такива действия Фройд правилно е казал, че първият признак на глупостта е пълното отсъствие на срам.

      Изтриване
  5. Анонимен1/5/20 09:27

    МВР доста усилено събира декларации по КПП-тата. Пуска, но грижливо събира декларации. Очаквам изненади под формата на масови бързи производства в близките 2-3 месеца...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/5/20 09:27

    Щабът е еманация на човешката глупост :)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/5/20 09:29

    Маските на открито са си простотия от самото начало.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/5/20 09:30

    Носенето на маски не е за да ви предпазят от заразата, а да ви накарат да мълчите.
    Милен Цветков.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.