Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски отказа да коментира твърденията на доц. Атанас Мангъров, че не по-малко от 500-600 хиляди българи са прекарали болестта COVID-19.
Последният въпрос в днешния брифинг на Щаба бе към председателя му – за отношение към думите на началника на Детската клиника в Инфекциозна болница в София.
Отказвам да коментирам твърдения на други, като анализ ще кажа, че откриваме 2-ма от 6 заразени, каза генералът. Припомняме, че преди месец той сочеше, че се „ловят 2-ма на 11 заразени“.
Както вече 24rodopi.com писа, до този момент в България лабораторно са потвърдени 1811 случая на COVID-19.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/5/20 08:52

    Някъде далече в неотбелязания на картата затънтен и рядко посещаван край на западния спирален клон на Галактиката се намира едно дребно, с нищо незабележително жълто слънце.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/5/20 16:39

      Жони не те слуша тимберицата май,даваш отклонения.

      Изтриване
  2. Братовчеда7/5/20 11:48

    Преди време доцент Мангъров по БНТ обвини Мутафчийски в некомпетентност, а преди няколко дни заяви в интервю, че „Това, което се направи досега е може би най-доброто, което би могло да се направи при тези обстоятелства“. Като уважаван и компетентен специалист би трябвало да знае, че стадният имунитет не е медицинска стратегия, когато липсва ваксина или лекарство - той е вид естествен подбор, при който слабите са отписани. А силните и без това не интересуват здравната система. И професор Мутафчийски, и доцент Мангъров са сериозни професионалисти с огромен опит и умения. Каквото и да стане в тази държава, то изглежда като дирижирано от партийни централи. Независимо дали иде реч за здраве или за финанси, нашенецът прозира измама, насочена лично срещу него. Не срещу всички дори, лично и персонално се чувства прецакан. Няма как в подобна среда да се създаде единен фронт за справяне с проблема. Дори сега да обявят, че вирусът е изчезнал, една голяма част от обществото – най-вероятно точно тази, която в момента твърди, че вирусът е измама – ще помисли, че ни лъжат и ще започне да спазва стриктните мерки, срещу които протестира. Ако щабът обяви, че утре минаваме към шведския модел, тези, които сега пригласят на доцент Мангъров, ще обърнат палачинката. Ще приемат, че има таен заговор на „мутафчианците”. Ще променят мнението си, защото техният „враг” се е съгласил с него. Цялата ни политическа система е изградена върху тази идея за вътрешно разделение. Така ни управляват, така ни владеят. И ние доброволно поддържаме огъня.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/5/20 14:40

      Стадният имунитет е стратегия, когато става дума за не особено опасни инфекции, каквато е коронавирусната инфекция, според доцент Мангъров. Смъртността не се различава сериозно от тази на сезонния грип, когато се види, че няма ясни критерии за диагностициране и бройките са силно завишени.

      Новост в медицината е да бъдат карантирани здрави хора. Досега винаги само болните са били изолирани. Това поставя под съмнение мотивите на властите по света, които правят това.

      Удължаването на една подобна агония би довела до световен глад и нечувана финансова криза, предизвикана изкуствено, след като на хората им е отнето правото на тру.

      Изтриване
  3. Анонимен7/5/20 13:03

    Медиите изпитват удоволствие да подклаждат огъня между хора, които имат някакви противоречия.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Павето7/5/20 16:50

      Национален Отвратилен Щаб - Мангъров 0:3 .

      Изтриване
  4. Анонимен7/5/20 20:38

    Пари няма, затова ще отпускат мерките навсякъде. Не само при нас. Това е истината. А, короМката, дали я има още, от кога я има и до кога ще е тук, сега няма значение. Това е моята истина. Дерзай народе, трябва да се пълни хазната!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.