Колкото и невероятно да звучи, по-добрият плаж по време на коронавирус и задължението на туриста да спазва физическа дистанция, е по-близо до планинския Кърджали, отколкото до крайбрежния Бургас.
Ако българското Министерство на туризма се напъне поне частично да спаси сезона, насочвайки българите към родното Черноморие, то концесионерите на плажовете ще се видят в чудо накъде „да се разширяват“. Нито имат право да увеличават територията си, нито ще им бъде позволено да „късат“ от свободните територии. А дистанция между шезлонгите това лято трябва да има!
Оскъдната плажна ивица на България не може да се мери с Гърция.
И петкратно да се увеличи броят на туристите в Керамоти, плажът позволява строго прилагане на мерките за изолираност на плажуващите. 14 км дължина, като на места широчината достига 100 метра – това плажът на Керамоти, който е отличен със „Син флаг“ заради чистотата на вода и непокътнатостта на природата. Въобще, ако „мисирка“ попита ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, дали това лято българите това лято да пътуват за Керамоти и дали е безопасно там, шефът на Националния оперативен щаб би отговорил: Да, българите могат да почиват в Керамоти!
Подобна е и плажната ивица, свързваща Фанари и Ароги.


24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/5/20 09:20

    Пишете нещо за пътните такси, пункта за дезинфекция колко взема, и като си платим и здравния паспорт, май ще останем на Сютлийка.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/5/20 10:30

    Аз и морето

    Безбройните разплакани черупки
    докосват ме със свойта чернота,
    и рачета от тъмните си дупки
    проблясват със солена мокрота.
    Студена сол нозете ми изгаря
    и пяна във дланта ми се топи,
    вибрират побелели морски пари
    със вятър, хладината им изпил.
    Как искам да съм с мидите зелени,
    но тръгвам умълчана към дома
    и мидите си тръгват сякаш с мене,
    със мен си тръгва топлата вълна.
    Сега разбирам: в топлите ми длани
    е сгушено соленото море.
    Във сънищата мои разлюляни
    то бърза да се побере.

    Петя Дубарова

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/5/20 12:09

    Когато тъпи,неграмотни и невежи хора пишат тези коментари и редакцията ги публикува това значи че те са на същото ниво на интелигентност.Нямат никаква представа за важността на пандемията.Комунисти.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.