Общинският съвет в Момчилград прие годишния баланс на МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев". На провелото се редовно заседание 26 от членовете му гласуваха "За", а трима се въздържаха за отчета на лечебното заведение.
Дискусията породи изключително ползотворен дебат с участието на общински съветници от различни групи. За първи път от доста време болницата в Момчилград завършва годината с финансова печалба.
"Това се дължи най-вече на сключения договор с Министерството на здравеопазването за подпомагане на общинските болници в размер на 330 хиляди лева", обяви управителят на болницата д-р Младен Къров. Той допълни, че основна цел остава разкриването на детско отделение. То беше закрито преди години заради липса на специалисти. Вече са проведени разговори с педиатри от региона за привличане в болницата. В момента в нея функционират три отделения – по вътрешни болести, родилно и нервно.
"Жителите на община Момчилград заслужават качествени здравни услуги, а това зависи от всички нас, които положихме клетва да служим в техен интерес. Вярвам, че с общи усилия ще реализираме идеята ни за публично-частно партньорство, защото базата на болницата ни е една от най-модерните в Южна България", заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер подчерта необходимостта от привличане на нови лекари, за да функционират с пълен капацитет всички отделения в МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев".
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/5/20 15:38

    APLODISMENTI NA OBSTINATA. BRAVO.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/20 15:40

    Май се отваря, заради гражданското повтаряне на всяка общинско мероприятие и във фейса от Зафериус.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/5/20 15:48

    Каква печалба -болницата е с 500 000 хиляди лева вътре.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/5/20 15:50

    V tazi bolnitsa imali naznaceni aptekari i bibliotekari,koito polucavat zaplata

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/5/20 16:28

    Като ги гонихте младите и талантливите в Европа,сега ще търсите млади и талантливи лекари.Нема такива.Търсете в Хага,Антверпен и Лондон

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/5/20 17:13

    Всичко хубаво точно но елате погледнете тоалетните на болницата ...Така ли трябва да бъде

    ОтговорИзтриване
  7. зафер ертюрк28/5/20 18:32

    За слагане на Серум на дъщеря ми, беше бебе на година и половина платих 18 лева, само за слагане като всичко си купих.
    Два пъти дащеря ми лежа в детското отделение в кърджали, Евала на персонала.
    В момчилград закриха детското отделение от дразги между измислени велможи.
    Да открият детското отделение.
    Сега Кметицата Илкнур Кязим и шефа на общинския съвет Ерсин Юмер са все млади и можещи хора с тяхното присъствие има промени и повече прозрачност.
    Имаме и други млади кадри в общината вярвам че те ще скъсат опашката на комунистическото съзнание и ще успеят, от сега им благодаря.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/5/20 19:07

    Браво! Супер новина!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/5/20 19:43

    А вие вярвате ли си че е на печалба. Този дето е подал информацията вярвали на данните че е така. А що бе погледнете с око на счетоводител с колко е на загуба болниьата

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/5/20 20:33

    za kakvo vi e bolnisa,prodayte ya na Korleone tam she stane hubava kooperasiya

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/5/20 20:40

    Щом е на печалба да се приватизира

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/5/20 21:04

    Bravo,vsicki problemi sa resheni .Aplodismenti dami i gospoda.Ciganite ot Cukovo i Bagrjanka zakriha detsko otdelenie sas zaplahi i skandali kam personala,gorkijat personal nikoy ne go zashtiti , vlastimashtite se izpokriha kato mishki.Jandarmerijata kade e...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/5/20 21:54

    Болницата винаги ще е на загуба и за тава вина имат две добре подържани кукувички,а не толкова управителя.Но сегашния кмет ще се справя с проблемите и проблемните.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен28/5/20 23:52

    to niama lekari.neka dase zatvori cialata bolnica.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/5/20 00:20

    Koga ste se otvori hic ne mi se vyarva

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен29/5/20 07:56

    Каква печалба, каква болница в Момчилград? Един читав лекар ми покажете, дето да става за нещо! Само пенсионери и бизнесмени..., които през повечето време даже и на работа не ходят!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.