Пистата на бившето летище край Кърджали. Планът за него е да се превърне в Индустриална зона. Но първо трябва да дойдат инвеститори, а най-сериозните досега бяха от китайска компания. Със сигурност обаче може да се каже, че на него е по-вероятно да кацне космически кораб с марсианци, отколкото пътнически самолет.
В момента пистата е пълна със стари автомобилни гуми. Вероятно използвани за очертаване на траектория за дрифт надпревари, каквито преди години се организираха.
Сградите на летището представляват пълна разруха. В една от тях незнайно как има натрупани бали със сено.
Засега е това, очаква се какво ще се случи в бъдещето.
Илия Илиев, стажант-репортер
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/20 14:05

    14.03ч. усети се земетресение в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/5/20 14:58

    Летището е пълно отражение на бъдещето на Кърджали и региона.Не е приятно но това са изгледите.

    ОтговорИзтриване
  3. анонимен1/5/20 15:44

    Само голи приказки и мечти. Преди години когато дойде в гр.Кърджали китайският посланик се водеха преговори за инвестиции за построяването на нов завод за перлит и бентонит и нов текстилен-шивашки завод за модни облекла но накрая нищо не стана. Има архиви за това. Просто някой се разпореди това да не стане.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/5/20 16:07

    Наближава краят на 2020 година и може би на света, а и на българската литература. Но знаете ли какво си мисля? Дори светът да загине, изкуствата и литературата (и българската в това число) може да оцелеят... И някога някъде в пространството разни марсианци да я изучават. Естествено, из Галактиката трудно ще разберат земните и в частност българските радости и неволи, така че бремето на отговорността, колкото и голяма да е тя, олеква при мисълта, че повечето от нещата, за които става дума тук, трудно ще бъдат проверени, доказани или отречени.
    *
    Може би и аз съм марсианец.
    Една сутрин през януари 1945 година се събудих в дядовата ми къща в село Енина, Казанлъшко, и видях, че навън вали сняг. Точно тогава в стаята нахълта баба ми с менче козе мляко.
    - Бабке, вали сняг! - викнах аз.
    И заедно с баба съчинихме първото ми стихотворение.
    Преди много години.
    Да не повярваш, че са минали.
    Защо мисля, че съм марсианец ли?
    Няма да ви кажа!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/5/20 16:25

    Не им пречи. Върви си.
    От други свят са те.
    Не си виновно ти.
    Дали са марсианци.
    Не знам, едва ли.
    Или пък неософиянци.
    Пълна загадка.
    И абсурд.
    Зеленото е мразен враг
    и го преследват –
    все намалява.
    Расте и погрознява
    моят град,
    прилича ми на кораб,
    който не може да отплава –
    нали е твърде претоварен.
    Разви строителен артрит.
    Ръждясва като стар часовник,
    със скърцане изпраща дните,
    които стържат
    циферблата.
    Растат го безпощадно
    моя град,
    снагата му грозят,
    тъй както в кочина
    редят копани тук и там –
    където може
    и през куп за грош.
    Хронично болен град –
    съсипван и тормозен,
    наказан....наказан....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/5/20 16:35

    "Времето също е еднопосочно. Няма начин да се върнеш назад, за да си допиеш", гласи древна поговорка на марсианците, траките и инките.
    Лек и ползотворен петък.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/5/20 20:48

    Зо що не правят голямо.летище а целия народ пътува чак до софия в тази област ,тряба да имаме от целия свят имаме пътуващи идващи с самолети в тази област ,а не дасе строи накъкъв завод дет нямя кой да работи за 400лв

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.